Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Les jornades REDR posen en relleu les fites assolides pel programa LEADER i miren cap al futur traçant nous objectius

L’Associació LEADER Ripollès Ges Bisaura participa en les taules de treball per definir les línies estratègiques del període 2023/27

Les jornades REDR.
Les jornades REDR

Del 30 de setembre al 1 d’octubre es van celebrar les jornades organitzades per la Red Española de Desarrollo Rural (REDR) a la localitat asturiana de Pola de Somiedo amb la participació de més de 200 experts dels Grups d’Acció Local de tot l’estat.

L’esdeveniment va iniciar-se el dijous 30 amb la intervenció inaugural de Luis Planas, Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació (online) i de diferents consellers d’Agricultura de comunitats autònomes d’arreu de l’estat com Castella - La Manxa, Cantabria, Galícia i Castella i Lleó. Els responsables de la cartera d’agricultura van reivindicar la feina feta pel programa LEADER i van apostar decididament per la seva continuïtat.

A continuació, els Grups d’Acció Local van començar a confeccionar el nou programa LEADER 2023/27 en un procés participatiu segmentat en 4 de treball i dinàmiques de treball per trobar les claus de millora per a la gestió LEADER 23-27.

A la segona jornada, a més de tornar a celebrar una nova ronda de taules i tallers participatius, van participar en les conferències: Ana Jar Rodríguez-Medel, Subdirectora adjunta de la Secretaria d'Estat de Turisme; Francisco Boya, Secretari General per al Repte Demogràfic del MITECOM; i José Antonio Herce, doctor en economia i consultor en longevitat i despoblació.

Posteriorment es van presentar les conclusions de les taules de treball i va cloure la jornada Isabel Bombal, directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació