Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Les Xarxes Nacionals de Desenvolupament Rural (REDR i REDER) es van reunir amb la Directora General de Desarrollo Rural y Política Forestal

Les Xarxes Nacionals de Desenvolupament Rural (REDR i REDER) es van reunir amb la Directora General de Desarrollo Rural y Política Forestal.

Aquest dimecres 13 de novembre, representants de la Red Española de Desarrollo Rural (REDR) i de la Red Estatal de Desarrollo Rural (REDER), es van reunir a la seu del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente amb Begoña Nieto Gilarte, la Directora General de Desarrollo Rural y Política Forestal.

En aquest primer contacte, les dues xarxes nacionals, a través dels seus representants (les seves Comissions Permanents), van acordar unes posicions conjuntes que van traslladar posteriorment a la Direcció General de Desenvolupament Rural del MAGRAMA. Entre aquestes posicions conjuntes, es troba el futur Acord d'Associació, que les dues xarxes consideren de vital importància.

Així mateix, es va plantejar la necessitat d'establir el calendari previst d'implementació de la programació 2014-2020, fent especial èmfasi en la proposta de concertar amb les diferents CCAAs la preselecció dels GAL, de manera que es pugui dur a terme l'estudi dels DAFO i l'elaboració estratègica dels Grups aplicant fons a la programació 2007-2013.

També es va parlar del grau de concertació amb les CCAAs i els fons assignats per aquestes a Feader. Es van analitzar els continguts del Programa Nacional i les diferents solucions legislatives i normes bàsiques que haurien d'estar contingudes, en algun cas amb rang de llei i, en d'altres, a través d'un Reial Decret Leader.

Un dels pilars d'aquest nou període de Programació 2014-2020 ha de ser la cooperació. Aquesta ha de ser oberta i permanent, de manera que cada GAL disposi de recursos en el seu propi quadre financer, com a part de la seva Estratègia Territorial. En aquest sentit és important que la Red Rural Nacional i la Xarxa Europea coordinin els seus calendaris, el que facilitarà en gran mesura l'èxit de la cooperació transnacional.

Finalment, també es va tractar el paper que han de jugar en el futur les Xarxes Nacionals i Territorials dels GALs. Es va acordar constituir un Grup de Treball permanent per poder abordar i proposar solucions als temes anteriorment citats.

 

FONT: REDR