Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'estudi del Grupo Focal de Acceso a la Tierra aborda el relleu generacional agrari

La Red Rural Nacional va organitzar el passat dilluns 18 de gener una jornada virtual de presentació de l'informe "Estudio sobre el Acceso a la Tierra. Documento final del Grupo Focal de Acceso a la Tierra". El document, que culmina el treball d'anàlisi i reflexió del Grupo Focal, recull les conclusions i propostes dels experts sobre la necessitat de facilitar l'accés a la terra i el relleu generacional agrari.

FOTO: Red Rural Nacional.
FOTO: Red Rural Nacional

L'informe servirà com a document de suport tant en l'elaboració del Pla Estratègic de la PAC 2021-2027 en curs com en la posada en marxa de futures iniciatives per part dels agents implicats en el sector agrari i el medi rural.

El Grupo Focal de Acceso a la Tierra (GFAT) és una iniciativa impulsada des del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, amb un triple objectiu: analitzar la situació actual de l'accés a la terra a Espanya des de diferents perspectives; identificar les barreres que els joves i nous agricultors troben en l'accés a la terra, i explorar possibles solucions pràctiques a la problemàtica que contribueixin a la instal·lació de nous i joves professionals que mantinguin el model d'agricultura familiar.

Des de la seva conformació a principis de l'any 2020, el GFAT ha comptat amb la participació de més de 30 experts per abordar la complexa problemàtica de l'accés a la terra des d'un enfocament multidisciplinari.

Es pot accedir al document final de treball "Estudio sobre el Acceso a la Tierra. Documento final del Grupo Focal de Acceso a la Tierra" aquí.

FONT: Red Rural Nacional