Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Meritxell Serret lliura els IV Premis Ruralapps, que impulsen el desenvolupament d'aplicacions mòbils en el sector agrari, alimentari i rural

Les "apps" Catatur Applipur han estat les guanyadores de la quarta edició dels Premis Ruralapps 2017, uns guardons que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en col·laboració amb EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya, per tal d'impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils en el sector agrari, alimentari i rural. En l'edició d'enguany s'han presentat 30 candidatures.
 
En l'acte d'entrega dels premis, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, ha valorat l'emprenedoria i innovació que hi ha al sector agroalimentari i al món rural i ha assenyalat que "el sector ha d'afrontar grans reptes, com el de la globalització o el canvi climàtic, i és precisament amb les oportunitats que ens ofereix la  societat del coneixement que podrem avançar, connectant iniciatives i, sobretot, ajudant a assentar persones en el territori amb projectes professionals i de vida". "El relleu generacional és el nostre gran repte", ha destacat.
 
L’"app" Catatur ha estat la guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, on s’inclouen aquelles aplicacions destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació en l’àmbit agrari, alimentari i  rural. Creada per Santiago Llinares Moreno, de Barcelona, és una aplicació que facilita les visites dels consumidors als elaboradors i productors de producte gastronòmic per tal de donar a conèixer el seu producte.
 
L’aplicació Applipur, ha estat la premiada de la modalitat Ruralapps-professional del sector, dedicada a aquelles aplicacions mòbils destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores als professionals del sector agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l’eficàcia interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Ideada per Agropecuaria Catalana SCCL, de Sant Fruitós de Bages, està dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions.
 
Els projectes guanyadors estan dotats amb 3.000 euros, una quantitat que no s'ha pogut fer efectiva als premiats com a conseqüència de la injustificada intervenció econòmica que pateix la Generalitat de Catalunya. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que lamenta aquesta situació, segueix treballant perquè es pugui resoldre amb celeritat i deixi d'afectar línies d'actuació tan positives per al sector com aquesta.
 
FONT: DARP