Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Més de 100 actors dels territoris rurals es reuneixen per debatre sobre el present i el futur del món rural

Més de 100 actors dels territoris rurals es reuneixen per debatre sobre el present i el futur del món rural .

Més de cent persones, representants d’entitats i institucions de Catalunya i de Grups d’Acció Local Espanyols, participaran a la jornada “Cooperar per un medi rural viu. Jornada de presentació de projectes de cooperació interterritorials”, que tindrà lloc el proper 15 de setembre al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. Una trobada que pretén posar en valor com la cooperació entre territoris, ja siguin nacionals o internacionals, genera noves oportunitats i recursos per al món rural.

Organitzada per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local del territori, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Diputació de Barcelona, durant la jornada es presentaran els resultats dels projectes que els Grups d’Acció Local catalans han impulsat al territori entorn temàtiques tan diverses com l'emprenedoria, la valorització dels productes agroalimentaris locals, la transició energètica i el canvi climàtic, la valorització del patrimoni natural i cultural, el retorn dels joves als territoris rurals i la implantació del coworking a les zones rurals, entre d'altres. Així, coneixerem iniciatives ja arrelades al territori com ODISSEU, un projecte que treballa pel retorn dels i les joves al món rural; o GUSTUM, una iniciativa per posar en valor els productes agroalimentaris locals a través d’accions de promoció i la creació de vincles amb altres sectors com el turisme i la restauració.

Durant l’acte tindrà lloc una ponència marc que, sota el títol “Cooperació, innovació i Leader post 2020”, servirà per debatre sobre el present i futur de la cooperació i el desenvolupament rural post 2020 de la mà d’Yves Champetier, expert internacional i un dels impulsors del programa europeu Leader per al desenvolupament dels territoris rurals; Aurelio García, president de la Red Española de Desarrollo Rural (ReDR), la xarxa que agrupa més de 200 Grups d’Acció Local estatals; i Dionís Guiteras, president de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

La jornada comptarà també amb un espai de networking per a facilitar possibles col·laboracions entre les entitats i els grups participants. Un espai on dialogar, intercanviar i compartir idees i projectes; i on els grups presentaran els materials divulgatius dels projectes que es presenten durant la jornada.
#LeaderCat2020

El programa 
Els projectes de cooperació