Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Més de 100 Actors dels territoris rurals es van trobar per discutir sobre com afrontar els reptes del món rural a la jornada: “Cooperar per un medi rural viu”. Una jornada per conèixer els projectes de cooperació Leader.

Més de 100 Actors dels territoris rurals es van trobar per discutir sobre com afrontar els reptes del món rural a la jornada: “Cooperar per un medi rural viu”. Una jornada per conèixer els projectes de cooperació Leader. .

El passat 15 de setembre de 2017, es va celebrar a l’Escola Industrial de Barcelona, la jornada “Cooperar per un medi rural viu. Jornada de presentació de projectes de cooperació Leader”. Aquesta trobada va ser organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i va comptar amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local I el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca I Alimentació i la Diputació de Barcelona.

La jornada tenia l’objectiu de posar en rellevància el valor de la cooperació entre territoris i els resultats dels projectes que s’estan realitzant al medi rural català; a la vegada que va treballar per a la creació de nous vincles amb altres Grups d’Acció Local de l’Estat i entitats interessades.

En aquesta trobada, es van presentar els projectes de cooperació interterritorial desenvolupats pels 11 Grups d’Acció Local LEADER durant el període 2014-2020, que desenvolupen temàtiques tan diferents com l’emprenedoria, la valorització dels productes agroalimentaris locals, la transició energètica i el canvi climàtic, la valorització del patrimoni natural i cultural, el retorn dels joves als territoris rurals i la implantació del coworking a les zones rurals.

Durant la jornada, es va poder comptar amb la presència de la Sra. Meritxell Serret i Aleu, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; el Sr. Dionís Guiteras i Rubio, vicepresident de la Diputació de Barcelona; el Sr. Carles Luz i Muñoz, president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i el Sr. Aurelio García i Bermúdez, president de la Red Española de Desarrollo Rural (REDR).

A més a més, a  l’acte també s’hi va poder trobar un espai de networking per a afavorir possibles col·laboracions entre les entitats i els grups participants. Un espai on dialogar, intercanviar i compartir idees i projectes.

Podeu descarregar-vos la documentació de la jornada:

Programa

Aurelio Garcia: Cooperación, innovacion y Leader post 2020.pdf
Yves Champetier: Cooperar por un mundo rural mejor.pdf
Dionís Guiteras: PECT BCN Smart Rural.pdf

1. ENFOCC: Energia, Forest i Canvi Climàtic.pdf
2. LEADER natura.pdf
3. Col·laboraXpaisatge. Construccions de pedra seca.pdf
4. Start-up rural a Catalunya.pdf
5. FER.Cat. Emprenedoria a l'escola.pdf
6. GUSTUM. Productes de la terra.pdf
7. ODISSEU. Retorn del talent jove al món rural.pdf
8. Cowocat_Rural. Coworking en zones rurals de Catalunya.pdf

1. GR-99. Camí natural de l'Ebre.pdf
2. Espais naturals de Ponent.pdf
3. Espais naturals d'interior.pdf
4. Activitats eqüestres.pdf
5. Impuls a l'economia verda i circular.pdf
7. Territori de valor.pdf
8. Recuperem la serra de Boix-Cardó-Montagut.pdf
9. Territori educador. Ens mengem les valls.pdf
10. NORDICAT. Dinamització conjunta de l'esquí nòrdic.pdf
11. APP Fishing Pirineu Lleida.pdf