Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Més de 60 activitats tindran lloc durant el segon cap de setmana de la Setmana de la Pedra Seca 2021

El gruix de les activitats es troba a Catalunya (100), les Illes Balears (9) i Andorra (4)

Més de 60 activitats tindran lloc durant el segon cap de setmana de la Setmana de la Pedra Seca 2021.
Més de 60 activitats tindran lloc durant el segon cap de setmana de la Setmana de la Pedra Seca 2021

La segona edició de la Setmana de la Pedra Seca ha arrancat amb força, amb un total de 116 activitats inscrites arreu del territori i 105 entitats participants

El gruix de les activitats es troba a Catalunya (100), les Illes Balears (9) i Andorra (4). Se’n celebren també una a la Catalunya Nord i dues al País Valencià. Per categories, tindran lloc 45 sortides de descoberta del territori, 30 activitats de formació i construcció i 41 activitats de divulgació.

Durant el segon cap de setmana, del 26 al 28 de novembre, tindran lloc un total de 61 activitats. Exposicions, cursos i tallers de restauració, xerrades, activitats de voluntariat, sortides de descoberta, concursos a Instagram,... Activitats per a totes les edats i per a tots els públics, organitzades per entitats, col·lectius i voluntaris d’arreu dels Països Catalans, per tal de difondre i posar en valor la pedra seca com a patrimoni, com a ofici i com a tècnica constructiva.

El diumenge 28, les activitats coincidiran amb el 3er aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Les activitats programades es poden consultar a l’Agenda en línia i al Mapa d’ubicacionses poden seguir també a les xarxes socials amb el hashtag #SetmanadelaPedraSeca.

La Setmana de la Pedra Seca neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni, ofici i tècnica constructiva, sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment  de la pedra seca a casa nostra. És una iniciativa de COL·LABORAxPAISATGE en col·laboració amb nombroses entitats del territori dels Països Catalans.