Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Més de 900 alumnes i 30 escoles de territoris Leader de Catalunya participen en el projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) durant el curs escolar 2019-2020

Més de 900 alumnes i 30 escoles de territoris Leader de Catalunya participen en el projecte Futurs Emprenedors Rurals (FER) durant el curs escolar 2019-2020.

"Futurs Emprenedors Rurals (FER)és un projecte de cooperació Leader que treballa per fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'Educació Primària de les escoles ubicades en els territoris rurals. Entre els objectius del projecte destaca despertar el talent emprenedor dels joves, facilitar la recerca d'oportunitats i l'aprofitament de recursos que ofereix el món rural, difondre la cultura emprenedora als centres educatius i incorporar valors relacionats amb l'emprenedoria, fomentar el treball en equip, el debat i les relacions i introduir de forma bàsica la cultura financera a les escoles. Des del 2017 més de 2.100 alumnes de Catalunya i més de 120 alumnes d'Estònia han participat en el projecte.

L'aventura de "FER" juga amb els paral·lelismes entre les arnes i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. "FER" s'estructura en 3 quaderns d'activitats. El primer, «Quina bona idea», presenta a l'abella "FER" com a fil conductor i fa un repàs de la història d'invents i inventors, i els alumnes acaben entrevistant un empresari o empresària de la seva població. El segon, «Els Reptes de FER», es basa en els reptes que ha de superar l'abella "FER" per millorar la gestió del seu rusc i fer-lo viable, llavors, els alumnes acaben inventant un producte o servei simulant la creació d'una empresa. I, en el tercer quadern, "Històries d'Empreses de la Catalunya Rural", s'expliquen relats de negocis reals reeixits en un entorn rural. Així mateix, com a novetat, l'any passat es va organitzar la "Fira de projectes FER" al Consell Comarcal de la Noguera on més de 150 alumnes van presentar un total de 33 projectes elaborats durant el curs escolar, que van ser valorats per un jurat professional. Durant la jornada es van repartir 4 mencions especials entre tots els treballs presentats a la idea més comunicativa, la més creativa, la més territorial i la més innovadora.

A més, el projecte "FER" compta amb guies metodològiques per al personal docent on s'expliquen els exercicis, els criteris d'avaluació i es proposen activitats complementàries. Finalment, hi ha sessions de formació de professorat i l'intercanvi d'experiències en línia entre alumnes de diferents escoles dels diferents territoris participants, en català o anglès, tot i que els materials estan disponibles en cinc idiomes. (Català, aranès, castellà, estonià i anglès).

"FER" està coordinat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord i finançat pel fons FEADER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

FONT: Consorci GAL Noguera-Segrià Nord