Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Món Homeocèutic, un centre de salut que combina tractaments físics, psíquics i emocionals

Món Homeocèutic, un centre de salut que combina tractaments físics, psíquics i emocionals.

Món Homeocèutic és un centre multidisciplinari de venda de productes de salut natural amb assessorament altament professional. L’establiment, a través de consultors professionals de “Teràpies Naturals”, ofereix una gran diversitat de serveis adaptats a les necessitats de cada pacient-client, tenint en compte les seves característiques culturals, socials i econòmiques. Es tracta d’un centre de trobada i formació conjunta professional, de creació d’estratègies sanitàries i sinergies novadores. 

Parlem amb.... Maria Cosp, sòcia – fundadora i coordinadora de l’Empresa Homeocèutics SL.

Com sorgeix la idea de crear Món Homeocèutic?
Després d’uns anys de treballar de forma individual, vaig tenir la necessitat de cercar sinergies i col·laborar amb altres professionals per tal de donar als nostres clients-pacients una informació més completa a tots nivells: físic, psíquic i emocional.
Per desenvolupar aquest projecte necessitàvem un nou espai, ampli, ben situat, i d’acord amb les noves necessitats, fet que ens va portar a tirar endavant “Món Homeocèutic”.

Us descriviu com “la nova atenció farmacèutica: més natural, més holística, més multi- disciplinar”. Seguint aquesta idea, i a grans trets, que us diferencia del model de farmàcia més tradicional.
Tot. El model de farmàcia tradicional és estàtic i no contempla el tractament dels pacients des d’una perspectiva àmplia sinó que es basa solament amb terapèutica clínica, que tot i que és molt necessària, crec que és massa limitada.

El fet d’allunyar-vos d’un tipus de farmàcia estàndard, us ha suposat algun handicap?
No, al contrari. El nostre públic cada cop és més receptiu a les noves teràpies combinades. A més, el fet de ser farmacèutics de professió ens dóna un valor afegit de seguretat i professionalitat.

A més de la comercialització de productes de salut natural, Món Homeocèutic col·labora amb un seguit de professionals especialistes en “Teràpies Naturals”. Quins serveis s’ofereixen en aquesta línia?
Des de Món Homeocèutic oferim tot tipus de teràpies naturals, com poden ser: homeopatia quàntica, estudis i tractaments anti-age a mida, naturopatía, medicina xinesa, dietètica i nutrició clàssica i energètica, docència, bioneuroemoció i coaching, quiropràctica, reflexologia, podologia, micronutrició, estudis genètics, anàlisis de radicals lliures, anàlisis d’intoleràncies alimentàries, flors de Bach, sals de Schusler, fitoteràpia, aromateràpia i kinesiologia; a més de tot tipus de tallers, cursos i jornades formatives, adaptades a les necessitats de cada client - pacient.
Un seguit de teràpies que contínuament estem ampliant, tot col·laborant amb altres professionals.

– Ens pots explicar en què consisteixen aquestes teràpies? i els seus beneficis?
Totes les teràpies poden ser complementàries entre si. L’objectiu és equilibrar el pacient des de l’inici de la patologia o “dolència”, de manera que el cos funcioni d’una manera més integral i així disminuir els símptomes i millorar la seva qualitat de vida.
L’elecció de la teràpia, o teràpies escollides, es fa en funció del tipus de pacient i de la problemàtica que presenti. Per exemple, la teràpia quàntica homeopàtica es basa en una màquina de “Bio-ressonància feedback de potencial evocat”, que determina l’estrés cel·lular de la persona i els desequilibris energètics que aquesta presenta, podent-los corregir amb la mateixa teràpia de quàntum, homeopatia o altres tècniques naturals. És una tècnica innòcua, de total fiabilitat i altament eficaç, on el pacient pot percebre els beneficis immediatament.

– Parlem d’un perfil de teràpies que cada dia guanyen més adeptes. A què creus que es deu aquest fet?
Amb aquest tipus de teràpies la persona se sent escoltada, es crea un feedback entre el terapeuta i el pacient que permet buscar l’origen del problema, intentant resoldre’l des d’una perspectiva multi-sistèmica, tenint en compte els seus hàbits de vida, la seva nutrició, la seva fisiologia i la seva psicologia integrada en l’entorn en què es troba.
El sistema de salut actual és despersonalitzat i el pacient té una percepció d’abandó. Nosaltres, en canvi, intentem oferir un servei pròxim i acollidor, que faci que el pacient se senti acompanyat durant la teràpia.
A més, les teràpies alternatives tenen un risc baix en comparació amb el benefici que se’n deriva, i la percepció de salut del pacient millora considerablement.

– Tenint en compte la diversitat de serveis que proposeu, podem parlar d’un únic perfil de client?
No. Tenim tot tipus de clients, i amb una diversitat de característiques molt àmplia.

– Un altre dels àmbits de treball de l’empresa es centra en l’ús de les noves tecnologies. Així, recentment heu impulsat AFI-ONLINE, una plataforma en la qual es pot consultar i sol·licitar informació relacionada amb qualsevol de les teràpies naturals amb què treballa Món Homeocèutic. Què us va fer decidir a crear aquesta plataforma? i els resultats?
Molts dels nostres clients-pacients viuen fora del nucli urbà de Berga, o bé no disposen del temps necessari per seguir presencialment una de les nostres teràpies. En aquest sentit, les visites on-line són molt útils per fer un seguiment personalitzat, ràpid i eficaç de les seves problemàtiques.
Així, AFI-ONLINE funciona com una plataforma virtual mèdica que garanteix la màxima seguretat i confidencialitat als seus usuaris. La persona encarregada de gestionar aquesta eina és una farmacèutica altament formada en tot tipus de teràpies alternatives, de manera que pot donar resposta a tot tipus de qüestions i problemàtiques que puguin sorgir per part dels nostres usuaris.
El cost també és un factor a tenir en compte. Els nostres preus són absolutament populars, per tal que tothom pugui accedir a les nostres teràpies, ja sigui presencialment o bé virtualment.
Rapidesa, seguretat, professionalitat i preu, tot un seguit de factors que han fet que la plataforma sigui un èxit de visites.

Món Homeocèutic, amb el recolzament de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, va sol∙licitar un ajut Leader per tal d’iniciar la seva activitat. Com us vàreu assabentar de l’existència d’aquests ajuts? ens pots fer una valoració de la vostra experiència?
Ens vam assabentar dels ajuts quan buscàvem fórmules per poder fer front a la gran inversió que necessitàvem per tirar endavant aquest projecte.
Un cop gestionat aquest ajut, puc dir que la nostra experiència ha estat del tot positiva. Des del primer moment en què vam sol·licitar l’ajut, ens hem sentit recolzats per l’equip tècnic de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. Ens han acompanyat en tot el procés de sol·licitud, treballant perquè el nostre projecte fos un dels seleccionats.
Estem molt satisfets de la gran professionalitat de les persones que treballen a l’entorn del programa Leader, ja que sense elles el nostre projecte no hagués estat possible.

– L’empresa també ha participat en el projecte Gestió Sostenible Rural, tot aplicant polítiques de responsabilitat social i ambiental en la seva posada en marxa i gestió. Com es materialitza aquesta iniciativa en el dia a dia de l’empresa?
En la mesura que ens és possible, seguim polítiques de responsabilitat amb l’entorn. En aquest sentit, treballem per racionalitzar el nostre consum energètic, gestionem el centre per tal de reduir al màxim la quantitat de residus que generem, consumim productes de proximitat, i col·laborem amb professionals del nostre territori sempre que ens és possible.

– Ja per acabar, i de cara al futur, algun projecte en ment?
I tant! Molts!
En els propers dies, i tot i que tan sols fa un any que hem iniciat el nostre projecte, inaugurarem l’ampliació de l’espai Món Homeocèutic. Un nou pas per consolidar el nostre projecte al territori, fruit de la resposta dels nostres clients-pacients, que ens han fet costat des del primer dia.


Informació i fotografies: Món Homeocèutic