Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"Myhealthwatcher" i "Waatic", guanyadores del Premi Ruralapps 2018

Myhealthwatcher, una app que interpreta les etiquetes dels productes d'alimentació envasats en funció del perfil personal de salut de l'usuari, i Waatic, un sistema per a l'aplicació intel·ligent de productes fitosanitaris i traçabilitat en cultius especials, han estat les guanyadores de la cinquena edició dels "Premis Ruralapps 2018", que atorga el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

A través dels "Premis Ruralapps" el DARP vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals per a aquest sector. 

El jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Carmel Mòdol, i constituït per representants del DARP i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi  i, d'entre les 31 candidatures presentades en aquesta edició, les apps premiades han estat les següents:

En la modalitat de Ruralapps ciutadania:
La guanyadora ha estat l’app Myhealthwatcher, creada per Cube Technology innovation, S.L., de Mataró. Es tracta d’una aplicació que interpreta les etiquetes dels productes d'alimentació envasats en funció del perfil personal de salut de l’usuari. És un algoritme que analitza, a nivell qualitatiu i quantitatiu, la composició dels productes d’alimentació envasats i els valora en funció d’un perfil de salut de l’usuari i recomana en quina mesura hauria de consumir un producte determinat i perquè, oferint alternatives més adequades al perfil, si n'hi ha.
L’app Bas de Magia, de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, ha estat la finalista. Es tracta d’una aplicació que permet el coneixement d’un entorn rural, com és la Vall d’en Bas, d’una manera integral i des de múltiples vessants. Dóna a conèixer el vincle existent entre els productes agroalimentaris i el seu entorn natural i social i, també l’aprofitament dels recursos del bosc, com les herbes remeieres.


En la modalitat de Ruralapps professional
:
Waatic ha estat la guanyadora. Ideada per l’empresa ESTEL, SL, d’Abrera, està dissenyada per a l'aplicació intel·ligent de productes fitosanitaris i traçabilitat en cultius especials. Aquesta eina permet dosificar de forma automàtica el realment necessari i introduir la dosificació variable en una mateixa parcel·la a través dels mapes de vigorositat (minimitzant l’ús de producte) i garanteix la complerta traçabilitat de cada aplicació.
La finalista ha estat VP-SUIS, d’OnClick Solucions, SL de Vic, una aplicació pensada per donar suport a la gestió de les explotacions porcines, amb què qualsevol  productor pot dur una traçabilitat real de la seva explotació d’una manera  senzilla, fàcil i segura.

El proper 31 de gener es celebrarà l'acte de lliurament dels premis a Girona.

FONT: Ruralcat