Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Neix Món Rural, el mitjà de l’agroterritori

Malgrat que tres quartes parts de Catalunya són considerades zones rurals, la manca de pes demogràfic d’aquestes les asila del focus mediàtic. Davant d’aquesta situació, l’Associació Territori i Sostenibilitat impulsa Món Rural (www.monrural.cat), el mitjà de l’agroterritori. El nou diari digital neix amb l’objectiu de reivindicar la diversitat de Catalunya i fer valdre el paper de les zones rurals com a motor de l’economia i la vida social del país, així com la seva imprescindible tasca de pulmó verd i garant de la sobirania i la seguretat alimentària.

La seva missió és oferir una visió holística de la realitat de les zones rurals, parlant dels professionals del sector, però també de les necessitats dels pobles i ciutats, de les diferents iniciatives emprenedores que s’hi porten a terme i projectes culturals. Per això, la redacció està preparada per cobrir l’actualitat immediata, però també per oferir als lectors peces treballades a fons, tant reportatges com entrevistes en tots els formats característics dels mitjans de comunicació actuals.

Món Rural vol ser un mitjà innovador, una plataforma capaç d'omplir un buit que existeix actualment als mitjans de comunicació. Per això compta amb un consell editorial format per persones expertes i coneixedores del món rural, que es reunirà com a mínim cada tres mesos per valorar el funcionament del mitjà i aportar les millores que es considerin necessàries.

Un espai web per comprendre, dinamitzar i estimar el món rural
Catalunya no és una excepció a la tendència global d'abandonament del camp per les ciutats. La manca de serveis i d'oportunitats econòmiques, així com la pèrdua de valor dels productes del sector primari, són factors que contribueixen a l'estancament i l'envelliment de la població, ja que els joves cerquen millors perspectives als grans nuclis urbans.
Amb tot, la ciutat no pot existir sense el camp. De fet, a escala mediambiental, el despoblament ha anat acompanyat del creixement del risc d'incendi forestal i la pèrdua del paisatge, entre d’altres. Així doncs, fomentar l’economia verda i circular de les zones rurals, generar oportunitats, ocupació, i fixar talent i població al territori, són alguns dels principals reptes per avançar en l’equilibri territorial i la sostenibilitat de l’espai agrari, tant a Catalunya com a Europa.

FONT: www.monrural.cat