Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Nova edició de l’Escola d’Emprenedors del Berguedà

L’Escola d’Emprenedors és un cicle de formació intensiu que té per objectiu difondre l’esperit emprenedor i capacitar als joves en la creació d’idees i el procés emprenedor, en el qual es treballen tots els àmbits relacionats: des del generació de la idea fins a la posada en marxa del projecte, passant per les habilitats personals, la creativitat, els recursos o les primeres passes del negoci, entre d’altres.

Així, aquest cicle formatiu gratuït pretén acollir a tots els joves dinàmics, proactius i emprenedors que hagin finalitzat els estudis o estan en els últims cursos, tant universitaris com de formació professional, a empresaris individuals de recent creació, i a tota aquella persona amb ganes d’aprendre a emprendre.

Enguany, la metodologia docent canvia i s'enfoca a la praxis del procés emprenedor, més que ens les àrees funcionals clàssiques. D'aquesta manera, es pretén seguir un ordre lògic del que es troba la persona emprenedora a l'hora de crear el seu negoci. La simulació, les visites i les dinàmiques de grup seran eines habituals a l'aula. La majoria de professors són docents que actualment exerceixen en universitats i escoles de negoci, però que a més han viscut la seva pròpia experiència com a emprenedors. Així, s’ofereix una formació molt pràctica i actualitzada amb classes dinàmiques i participatives en les quals es desenvolupa el procés ideal per aplicar tot allò que han après en els seus projectes.

Com a principal novetat, l’Escola d’Emprenedors rep l’impuls del programa Itineraris d’Emprenedoria Juvenil, de la Cambra de Comerç, que posa al servei de l’activitat econòmica del Berguedà una nova iniciativa de suport a l’emprenedoria. Aquest programa ha de permetre una proporció equilibrada de formació grupal, formació individualitzada i assessorament que entronca de forma creativa amb la tradició ja consolidada de l’Escola d’Emprenedors. Així doncs, s’inclou un itinerari personalitzat d’informació, orientació i assessorament de 50 hores de durada de setembre a novembre, per poder donar una continuïtat i un reforç a l’alumnat que ho desitgi, perquè les seves idees o projectes no quedin en un calaix sinó que esdevinguin una realitat.

En aquesta edició, l’Escola d’Emprenedors recupera també l’acreditació d’Universitat d’Estiu, ja que l’alumnat podrà convalidar la seva assistència amb 1,5 crèdits de lliure elecció.

L’Escola és una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Cambra de Comerç de Barcelona, i compta amb la col·laboració de la Universitat de Manresa, BBVA, l’Associació de Joves Emprenedors de Catalunya, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, amb el suport la Diputació de Barcelona, el programa Catalunya Emprèn i la Fundación INCYDE.

Programa
Inscripcions

FONT: Agència de Desenvolupament del Berguedà