Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Oberta la primera convocatòria de l'espai test agrari de Gandesa

La convocatòria estarà oberta fins el proper divendres, 22 de desembre, a les 22h. Així mateix, i amb l'objectiu de conèixer l'espai test agrari i resoldre els possibles dubtes, s'ha previst una jornada de portes obertes el proper dissabte, 16 de desembre, a les instal·lacions de l'espai test (Gandesa).

Cartell 1a convocatòria espai test agrari de Gandesa.
Cartell 1a convocatòria espai test agrari de Gandesa

L'espai test agrari de Gandesa ha aprovat les bases reguladores per a la "selecció de persones emprenedores en el sector agro-ramader per fer una prova d'activitat dins el projecte espai test agrari de Gandesa".

Aquest espai test agrari vol facilitar la posada en marxa de projectes ramaders de cabrum de carn amb silvopastura. Amb aquest objectiu, es posarà a disposició de la persona/es emprenedora/es una finca adequada per la pastura del bestiar, un corral equipat, un ramat de cabres d’aptitud càrnica i els materials i eines necessàries per a la gestió quotidiana de l’explotació. Tot plegat comptant amb acompanyament i seguiment integral des de l’inici de l’activitat.   

Amb l'objectiu de conèixer millor les característiques i el funcionament d'aquest espai test, així com visitar les instal·lacions i resoldre els possibles dubtes dels futurs i futures testers, s'ha previst una jornada de portes obertes el proper dissabte, 16 de desembre. (programa pendent de tancament)

Díptic - resum de l'espai test agrari de Gandesa


LA CONVOCATÒRIA

Les persones interessades en presentar una candidatura a l'espai test de Gandesa ho poden fer fins el proper divendres, 22 de desembre, a les 22h

L'espai test agrari de Gandesa ofereix: 

  • Tipologia productiva: cabrum.
  • Localització: terme municipal de Gandesa.
  • Finca de 500 ha pasturables amb predominança de boscos de pi i matollar.
  • Equipaments i materials: Corral cobert de 300m2, eines, magatzem d’eines, tancat ramader, tancats mòbils, mànega de maneig.
  • Ramat: 50 cabres en el moment d’inici del període test.
  • En finalitzar el període test la persona/les persones es podran endur part del ramat (reposició) pel seu projecte fora de l'espai test.


Les bases de la convocatòria i tota la informació sobre el funcionament de l’espai test agrari i el procés selectiu les trobareu a la pàgina web de l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya:
www.escoladepastorsdecatalunya.cat/formacio/

Les persones interessades han d’adreçar una sol·licitud a través del correu electrònic a l’adreça info@rurbans.org amb l’assumpte “Candidatura ET Gandesa – Nom i cognom de les persones candidates” abans del tancament de la convocatòria tot adjuntant la documentació indicada a les bases. També hauran d’omplir un formulari resum de la sol·licitud que trobaran a la mateixa pàgina web de l'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya.

Per a més informació al respecte, podeu adreçar-vos al correu electrònic: info@rurbans.org


ELS ESPAIS TEST AGRARIS COM A EINA D’INCORPORACIÓ AL SECTOR AGRARI

Els espais test agraris sorgeixen de la necessitat de les noves generacions que es volen incorporar al món agrari i troben múltiples barreres  com l’accés a la terra, accés al crèdit, falta d’experiència pràctica o desconeixement de xarxes al territori que facilitin l’aterratge al sector. A la vegada, també donen resposta a la falta de relleu generacional existent a les empreses agràries familiars. Els espais test agraris, doncs, tenen la voluntat de facilitar el procés d’incorporació de pagesos i pageses al sector, tot minimitzant el risc que suposa emprendre en l’àmbit agrari, ja que durant el test d’activitat, els/les emprenedors/es poden testejar el seu projecte agrari, adaptar-lo al llarg del temps i posar a prova les seves pròpies capacitats i competències amb autonomia, tot  facilitant una incorporació agrària més sòlida i amb majors garanties de continuïtat.

Per a fer això, els espais test agraris compleixen tres funcions: ofereixen suport legal, faciliten un suport físic per desenvolupar l’activitat; i recolzen a la persona emprenedora en tot el seu procés d’incorporació. Un acompanyament integral des d’un inici que l’ha convertit en una eina innovadora per ajudar a revertir la tendència actual de la falta de relleu generacional.

Què és un espai test agrari? (Vídeo) 


Totes aquestes actuacions compten amb el finançament del PECT Pobles Vius i Actius, en els espais test agraris ubicats a la província de Tarragona; i amb el PECT AgroBioFood B. Ponent per les actuacions de Lleida. Dos projectes d’especialització i competitivitat territorial finançats per al Generalitat de Catalunya i amb cofinançament de les Diputacions de Lleida i Tarragona.