Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Obertura de la convocatòria de projectes 2024 de suport als processos de creació i consolidació d'espais test agraris.

Del 15 de maig al 14 de juny de 2024, els espais test agraris en creació i/o consolidació poden presentar el seu projecte a la Convocatòria de suport a processos de creació i consolidació d'espais test agraris.

Obertura de la convocatòria de projectes 2024 de suport als processos de creació i consolidació d'espais test agraris..

Del 15 de maig al 14 de juny de 2024, els espais test agraris en creació i/o consolidació poden presentar el seu projecte a la Convocatòria de suport a processos de creació i consolidació d'espais test agraris.

La Fundació Daniel i Nina Carasso (FDNC) va anunciar a la darrera Trobada de la RETA a Lleida, celebrada els dies 25 i 26 d'abril, l'obertura d'una convocatòria de finançament per a espais test agraris en creació i/o consolidació. Una convocatòria que llança la FDNC, entitat gestora dels fons i responsable del seguiment, a través de la coordinació tècnica de la Red de Espacios Test Agrarios (RETA) i que pretén facilitar l'impuls d'espais test agraris a l'àmbit nacional.

La RETA inicia el seu recorregut el 2018 de la mà d’ARCA i a través d’un ajut a la creació d’un grup operatiu amb socis catalans i extremenys. Durant els primers anys, i amb el lideratge d’ARCA, es van centrar els esforços en definir i promoure aquests dispositius d’acompanyament a la instal·lació progressiva al sector agrari i és el 2022 quan es constitueix formalment la RETA amb la Fundación Cooprado, Asociación para el Desarrollo Rural Zunbeltz Landa Garanpenerako, Asociación de Desarrollo Rural de Durangaldea Urkiola, i ARCA com a sòcies fundadores.

Des dels seus inicis el 2018, la RETA ha treballat per fomentar la incorporació progressiva de persones emprenedores al sector agrari, i ha aconseguit situar-se com una xarxa de suport per a les entitats promotores d'espais test agraris. Aquest camí ha estat possible gràcies al suport de la FDNC, un suport financer i d'acompanyament que comença el 2020, i que permet el desenvolupament de la xarxa fins a la seva constitució com a Associació l'octubre del 2022, i la seva consolidació fins avui.

L’actual convocatòria representa la continuació d'aquesta col·laboració i respon a l'interès compartit de la FDNC i la RETA a fomentar la incorporació de nous agents al sector agrari a través dels espais test agraris. Compartim la visió d´apostar per l´alimentació sostenible, des de la innovació social, per posar a prova nous models productius que puguin donar resposta als múltiples reptes actuals, relacionats amb l´emergència climàtica i les dinàmiques de despoblació de les zones rurals.

Podeu consultar les Bases de la convocatòria a la pàgina web de la RETA, on s'explica el funcionament de la convocatòria, requisits de participació, i fases a seguir per a la presentació de la sol·licitud, a més dels models de memòria de sol·licitud, i de cartes d'adhesió i de recomanació, necessàries per a la presentació de cada projecte.

Les sol·licituds es poden enviar a través del Formulari de sol·licitud en línia , que estarà obert des del 15 de maig a les 8.00h del matí, al 14 de juny a les 23.59h de la nit.

 

Per a més informació; convocatoria@espaiestagraris.org