Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Obrim la convocatòria del programa Ajuts al Pràcticum Odisseu 2019

Obrim la convocatòria del programa Ajuts al Pràcticum Odisseu 2019.

Per tal d’incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals Leader de Catalunya, de promoure la competitivitat empresarial i el retorn i l’establiment del talent jove en aquestes zones, obrim la tercera convocatòria dels Ajuts al Pràcticum Odisseu.

Les entitats promotores del projecte Odisseu, amb el suport de la Direcció General de Joventut delDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, fan possible una nova edició dels Ajuts al Pràcticum.

Si ets una empresa d’algun dels territoris rurals o un/a jove que estudia un grau o un màster oficial en alguna universitat del sistema universitari de Catalunya, participa-hi!

El Pràcticum Odisseu cofinança al 50% la realització de les pràctiques de mínim 300 hores, entre el mes de maig i setembre de 2019. Amb aquesta iniciativa el Govern de la Generalitat vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. Per fer-ho, dona continuïtat al programa d’Ajuts al Pràcticum que posa en contacte el teixit empresarial del territori amb els i les estudiants universitàries perquè puguin obtenir primeres experiències professionals al seu territori d’origen o per a joves que volen anar a viure a aquests territoris.

Enguany comptem amb un augment de pressupost que suposarà la possibilitat d’oferir 72 ajuts de 750 €, gairebé 30 més que l’anualitat anterior. Les empreses podran presentar les ofertes de pràctiques universitàries fins el dia 17 d’abril, i els i les joves interessades s’hi podran inscriure fins el 12 de maig.

Pots informar-te dels passos seguir a través del web www.odisseujove.cat, subscriu-te al butlletí o contacta a practicum@odisseujove.cat, al telèfon 973481644 (demanar per la Marta Soldevila) o bé al teu grup Leader de la teva comarca.

En el marc del projecte Territori Talent de cooperació Leader, Odisseu està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Fundació del Món Rural i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya.

L’àmbit territorial del programa són totes les comarques rurals Leader i el fan possible els 11 grups d’acció local i la xarxa de professionals de Joventut. El grup coordinador és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya.

FONT: www.odisseujove.cat