Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ODISSEU, un projecte pel retorn de joves al món rural

ODISSEU, un projecte pel retorn de joves al món rural.

"ODISSEU" és una iniciativa que acompanya els i les joves interessades en conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin originaris d’aquestes zones rurals o d’altres. A través de diferents activitats, es fomenta l’emprenedoria i es millora l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu, es connecta les empreses de les àrees rurals i el talent jove, i s’aprofundeix en la coordinació i el treball en xarxa de les administracions públiques, empreses, centres educatius i universitats pel retorn del talent jove a territoris rurals.

Del projecte destaquen accions com:

- La creació de l'eina RETORNA, una plataforma per promocionar i fer visibles els joves que volen treballar a les comarques rurals; i que alhora serveix d’enllaç per a que les empreses que ofereixen llocs de treball en aquestes comarques trobin perfils professionals que encaixin amb les seves necessitats.
L'eina, vinculada a Linkedin, actualment  ja compta amb 313 joves inscrits.

- I l'impuls dels AJUTS AL PRÀCTICUM ODISSEU, per tal d'incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques a les empreses situades en municipis rurals, i promoure així la competitivitat empresarial, i el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals. Uns ajuts que, passades dues edicions, han permès realitzar pràctiques a un total de 55 joves universitaris. 

Trobaràs tota la informació del projecte ODISSEU a:
www.odisseujove.cat
Fitxa resum ODISSEU

Article ODISSEU - Revista Desarrollo Rural y Sostenible n.33 - Agost_2017