Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ODISSEU, una iniciativa de referència a nivell europeu

ODISSEU, una iniciativa de referència a nivell europeu .

Aquest dimecres, 19 de setembre, el projecte de cooperació Leader ODISSEU participa al taller "Green Jobs for all. Is it time to promote socio-economic development of protected areas to retain our young people? How to do it and what would be the limits?". Impulsat en el marc del Congrés anual de la Federació EUROPARC, que tindrà lloc al Parc Nacional Cairngorms, aquest taller vol ser un espai d'intercanvi d’experiències europees que tenen com a objectiu el desenvolupament rural a través de l’arrelament social i laboral de les persones joves.

En aquesta ocasió, la temàtica del congrés és el potencial de les zones d’especial interès natural per a retenir i atraure el talent i fixar la població rural, especialment el col·lectiu jove, i com aquest patrimoni natural contribueix a la dinamització econòmica de les àrees rurals d’Europa. L’organització ha confirmat l’assistència de més de 250 persones inscrites d’arreu dels països membres al congrés. El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, exposarà les actuacions dels grups Leader dins el projecte Territori i Talent - ODISSEU per a afavorir la retenció i el retorn de joves a les comarques rurals catalanes.
Per tal de difondre el projecte, es facilitarà a les persones assistents al taller la fitxa descriptiva del projecte ODISSEU en anglès i una carpeta que resumeix gràficament les accions i els principals resultats del projecte.

Com ja va succeir amb la presència del Consorci al 2n workshop europeu d’inclusió social “Fem més atractives les àrees rurals per la gent jove”, celebrat el passat mes de maig a Brussel·les, es tracta d’una bona oportunitat per difondre la tasca que desenvolupen els grups Leader de Catalunya.

Més informació

FONT: projecte ODISSEU