Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Parlem amb Gerard Cuní, de "Postres Artesanes de Santa Eulàlia", empresa beneficiària dels Cupons d'Innovació 2019

Parlem amb Gerard Cuní, de "Postres Artesanes de Santa Eulàlia", empresa beneficiària dels Cupons d'Innovació 2019.

Els "Cupons d’Innovació" BCN Smart Rural, impulsats l’any 2019, són una línia d’ajuts per a microempreses del sector agroalimentari i forestal dels municipis rurals de la demarcació de Barcelona. El seu objectiu és promoure la innovació, subvencionant la contractació d’un servei d’assessorament expert a una entitat de referència, per tal que aquesta ajudi l’empresa beneficiària a fer possible el seu projecte innovador.

La primera convocatòria dels "Cupons d’Innovació", realitzada al llarg del 2019, va aprovar un total de 7 projectes. Avui us presentem el projecte d'innovació d'una de les empreses seleccionades: "Postres Artesanes de Santa Eulàlia", que gràcies a l'assessorament de la Fundació Alícia ha creat una nova línia de productes a partir del xerigot. 

En parlem amb Gerard Cuní, de "Postres Artesanes de Santa Eulàlia": 

 • Quin era el teu projecte d’innovació, pel qual vas demanar l’ajut?
  El projecte d’innovació era aprofitar el subproducte que genero en el procés d’elaboració del iogurt artesanal, que és el xerigot. La idea era crear un prototip culinari on es pogués incorporar aquest xerigot com a valor afegit.

 • En què ha consistit l’assessorament rebut?
  L’assessorament ha consistit en la creació d’aquest prototip culinari a càrrec de la "Fundació Alícia". Com que tenen un mètode científic molt concret, els vam donar aquest xerigot per tal que ells fessin diverses proves per arribar a crear diverses línies de producte, tot i que la principal havia de ser una mena de llaminadura, un dolç que tingués com a ingredient principal aquest xerigot.

 • I quins resultats heu obtingut?
  Ara, gràcies a l’assessorament de la "Fundació Alícia", tenim aquest prototip de llaminadura. Vam estudiar totes les opcions i la que clarament va despuntar era la llaminadura, perquè es pot comercialitzar com a petit fours per a l’hostaleria i la restauració (aquest petit dolç que prens amb el cafè al final d’un àpat) o com a llaminadura d’ús clàssic per canalla o per picar.

 • I a partir d’ara, quins són els propers passos?
  El proper pas és anar polint aquest prototip de llaminadura i buscar com comercialitzar el producte, tant pel que fa als canals com al packaging. Gràcies al Cupó hem creat un nou producte per comercialitzar a partir d’un subproducte que no utilitzava; un fet que sens dubte afavoreix la viabilitat de l’empresa.

 • Per què et vas decidir a sol·licitar un "Cupó d’Innovació" BCN Smart Rural?
  Jo aquesta idea en concret ja la tenia feia temps, però de vegades, l’impediment dels pressupostos per fer aquestes coses fa que ho vagis endarrerint. Si de sobte tens l’oportunitat que hi hagi una subvenció en aquest sentit, dius va, aprofitem-ho, i aquella idea que teníem allà aparcada, tirem-la endavant.

 • Com a empresa beneficiària de la primera convocatòria de "Cupons d’Innovació" BCN Smart Rural, quina valoració fas d’aquesta iniciativa?
  A mi m’ha anat molt bé, la meva valoració és positiva. Si no hagués sigut per això, jo no hagués començat aquest camí. Encara el tindria com una idea, i no hagués passat d’aquí. Ara he aconseguit que aquesta idea es materialitzi en un prototip, en una cosa palpable, a punt per tirar-ho endavant. Per tant, m’ha servit per materialitzar una idea, bàsicament.

 • Creus que el fet d’haver entrat amb un centre de recerca com la "Fundació Alícia" et pot servir de cara al futur?
  Sí, aquest també és un aprenentatge que m’ha agradat obtenir, perquè veus tot un equip de gent amb una metodologia pròpia molt concreta. M’han anat informant de cada avenç, des dels passos previs fins a la presentació final. I veure la seva línia de treball, doncs la veritat és que és un aprenentatge que també m’enduc. 


CUPÓ INNOVACIÓ - Convocatòria 2019
Nom del protagonista: Gerard Cuní.
Nom de l’empresa: Postres Artesanes de Santa Eulàlia.
Localitat: Lluçà (Osona).
Activitat principal: Elaboració de postres làctiques.
Projecte d’innovació: Elaboració de nous productes a partir del xerigot.
Servei sol·licitat: Prototipatge de nous productes alimentaris a partir del xerigot.
Entitat proveïdora: Fundació Alícia.