Pelegrí aconsegueix un increment de 35 milions d'euros addicionals per al sector en la negociació de la nova PAC amb Cañete
El nou PDR (2014-2020) incrementarà en un 10,8% l'aportació de fons europeus a Catalunya, fet que permetrà compensar el greuge de l'anterior període.
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha aconseguit assolir un acord amb l’Estat, durant la Conferència sectorial d’Agricultura celebrada avui a Madrid, que permetrà incrementar en un 10,8% els fons europeus que es destinaran al PDR de Catalunya vinculats a la implantació del nou model de la PAC a Espanya.
Aquest acord, permetrà compensar en part el greuge històric que ha patit Catalunya durant l’anterior període de la PAC (2007-2013), en què es calcula que ha estat rebent un 30% menys dels fons que li hauria tocat rebre.
El conseller ha valorat positivament l’actitud del ministre Arias Cañete per “atendre una reivindicació que estava fermament argumentada i consensuada amb el sector, i que constituïa una de les línies vermelles per a Catalunya” en la negociació per a la implantació del nou model de la PAC per al període 2014-2020.
“Crec que avui podem estar satisfets perquè hem aconseguit un acord que suposarà una injecció de 35 milions d’euros addicionals per al sector (6.000 milions de les antigues pessetes), a través de les ajudes del Pla de Desenvolupament Rural i són uns recursos finalistes amb el que fins ara no hi comptàvem”.
I ha afegit: “Hem fet un esforç molt gran des de Catalunya, tant el sector com el Govern per abocar el màxim de recursos possibles al sector, tot i la situació pressupostària adversa, i per tenir uns nivells d’execució del PDR molt per sobre dels previstos inicialment precisament amb l’objectiu que no es perdi ni un sol euro dels que poden venir d’Europa per ajudar a millorar el desenvolupament i la competitivitat del nostre sector agrari i ramader. Crec que l’acord assolit confirma que des de Catalunya s’estan fent be les coses, i que ni el Govern ni el sector no renunciaran a allò que consideren essencial per garantir la viabilitat de l’activitat agroalimentària, la producció d’aliments de qualitat i el reequilibri territorial”.
FONT: DAAM