Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Pescadors de la Mediterrània Occidental sumen esforços per promoure el consum de peix de proximitat

Pescadors de la Mediterrània Occidental sumen esforços per promoure el consum de peix de proximitat.
Promocionar els productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània. Amb aquest objectiu, els Grups d’Acció Local Pesquers (GALP), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) del Departament d’Agricultura, han presentat el “Manifest per la Promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània" en el marc de la fira "Alimentaria 2018".
Amb aquest acord, els signataris volen convidar als diferents operadors de la cadena de valor a treballar en la difusió i sensibilització dels valors del producte de proximitat i a promoure la correcta identificació d’aquests productes per tal de poder diferenciar-los, incrementar el coneixement de les espècies locals, la seva temporalitat, les seves tradicions i gastronomia local per tal de garantir la informació al consumidor i alhora donar suport al sector pesquer local.
 
Els Grups participants són: GALP Costa Brava, GALP Terres de l’Ebre, GALP de Menorca, GAL Eivissa i Formentera, FFLAG Sardegna Centro Occidentale, FLAG Pays Pyrénées Mediterranée. Aquests GALP representen una superfície de més  de 3.000 km amb una població superior a 0,5 milions de persones i gestionen un pressupost FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) de més d’1 milió d’euros.
 
Després de la presentació del manifest, l’espai "Catalonia Food & Gastronomy HUB" va acollir unes demostracions culinàries a càrrec dels cuiners Rafa Zafra del "restaurant Estimar" i guardonat amb 2 estrelles Michelin, i el cuiner Ladis Alcalà del restaurant "Mas de Prades", guanyador del programa Joc de cartes de TV3. 
 
FONT I FOTOGRAFIA: Ruralcat