Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, es presenta aquest 5 de juny a La Seu d'Urgell

Entre el 25 i 29 de juny d´enguany se celebrarà a la Seu d´Urgell i a Artedó, a l´Alt Urgell, una nova edició de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, PICURT, organitzada per l´associació CEP (Cultura i Entorn del Pirineu). Un total de cinc dies de projeccions amb més de 50 pel·lícules en diferents formats conformen la programació d´aquesta edició amb una única motivació: potenciar i mostrar la vida a la muntanya.

Des dels seus inicis al 2007, la Mostra ens ha apropat cada any a la cultura de muntanya de tot el món, on països i llengües d´arreu hi són representats. I la de casa nostra hi té un lloc especial ja que PICURT s´ha convertit en una plataforma per a produccions pròpies i de joves valors pirinencs.  

Enguany la Mostra s'inaugurarà el dimarts 25 amb la projecció del film Solitud (1991), de Romà Guardiet rodada en gran part al Boscalt, Ansovell (Alt Urgell) i el passi de La belle au bois dormant, un curtmetratge amb efectes especials del cineasta Segundo de Chomón amb música en directe d'Arnau Obiols i Pau Vidal.

La resta de la setmana hi haurà projeccions als Cinemes Guiu i al Parc Olímpic del Segre i vesprades temàtiques dedicades a l'alpinisme, piragüisme i parapent. Divendres 28 tindrà lloc la jornada de reflexió i debat dedicada al territori i al paisatge amb la participació d´Eduardo Martínez de Pisón i Joan Nogué.

La cloenda es farà el dissabte 29 al poble d'Artedó. Allí, a part del tradicional sopar de la vedella dels Pirineus, es projectarà una programació especial que inclourà la producció pròpia, el curtmetratge del festival convidat (Festival de Cinema d'Autor de Barcelona) i moltes sorpreses. També es farà entrega d'un premi de reconeixement a la trajectòria cinematogràfica de diferents personalitats.

A més, la cartellera s´acompanya d´activitats paral·leles com exposicions, concerts, animacions per grans i petits, rocòdrom, gastronomia, poesia i ecopassejades. Durant el cap de setmana es celebrarà també la segona edició del “Curs de gravació i rodatge d’esports d’aventura i natura”, organitzat conjuntament entre el CEP i el Departament de Comunicació Audiovisual de la universitat Blanquerna. Per la seva banda, la Universitat Autònoma de Barcelona amb la participació del Gabinet de Comunicació i Educació, que col•labora en la difusió i promoció de la Mostra, organitzarà diversos cursos i tallers adreçats  a tos els participants.  

En un intent de recuperar la relació de l´home amb la terra i d´homenatjar la manera de viure i d´entendre el món dels nostres avantpassats, PICURT s´ha consolidat com una Mostra de Cinema de Vida a la Muntanya de referència  als Pirineus.

Font: PICURT2013

Més informació

Consulta les diferents activitats: