Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Pla de la UE per donar suport als emprenedors i facilitar la creació de noves empreses

La Comissió Europea ha presentat un pla destinat a promoure l’emprenedoria arreu de la UE, que preveu mesures per eliminar traves burocràtiques a la creació de societats, per facilitar l’accés al finançament i per promoure la formació i orientació dels emprenedors. Cal incentivar als ciutadans europeus perquè emprenguin els seus negocis i creïn noves empreses, facilitant-los-hi el suport i finançament necessari.

El pla dissenyat per la Comissió Europea inclou les següents mesures:

- Millorar l’accés al finançament, crear un mercat europeu de petits crèdits i simplificar la normativa fiscal sobre la inversió privada directa.
- Incloure l’educació i l’experiència empresarial als plans d’estudi: els joves han de realitzar com a mínim una experiència empresarial abans d’acabar els estudis de secundària.
- Reduir el temps per a la creació d’una empresa i l’obtenció de les llicències i permisos necessaris.
- Establir sistemes de tutoria, assessorament i suport per a dones, persones grans, immigrants, aturats i d’altres emprenedors potencials.
- Oferir a les noves empreses formació i orientació en la gestió i les connexions en xarxa amb els seus homòlegs a la UE i amb possibles proveïdors i clients.
- Donar suport a les noves ciberempreses, eliminant els obstacles a les vendes transfrontereres per internet.
- Facilitar la creació, venda, transmissió o refundació d’empreses.
- Ajudar les noves empreses a superar les dificultats de finançament a curt termini i oferir als empresaris que hagin demostrat honorabilitat una segona oportunitat en cas de fallida 

A partir d’ara, la Comissió col·laborarà amb els governs de la UE, les organitzacions empresarials i la resta d’agents implicats per tal de crear un full de ruta per a l’aplicació efectiva de les propostes.


Descarrega't el Pla d'Acció