Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària 2013-2020

El Consell Executiu va aprovar dimarts, 18 de juny de 2013, el Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020, amb l’objectiu de millorar la governança del sistema d’R+D+I en tots els àmbits i establir mecanismes de coordinació i cooperació eficaços entre les administracions que actuen en R+D+I, inclòs l’àmbit agroalimentari.

El Pla estratègic d'R+I+T Agroalimentària de Catalunya 2013-2020 té el propòsit d'assolir els objectius de:

  • Definir el posicionament estratègic de la R+I+T de l’àmbit agroalimentari català per a l'any 2020.
  • Identificar els principals reptes de futur en matèria de generació de coneixement, foment de la innovació i el creixement socioeconòmics, definint objectius finalistes en matèria de producció científica, valorització, transferència, competitivitat i ocupació.
  • Alinear tots els agents del sistema de recerca, formació, transferència, internacionalització i teixit empresarial.
  • Captar més recursos per a la R+D+I del sector agroalimentari català.

El sector agroalimentari juga un paper essencial per al desenvolupament econòmic de Catalunya i té una gran importància estratègica per a l'economia catalana. El pes econòmic de la producció agrària i la indústria agroalimentària correspon a l'entorn del 3,5% del PIB de l'economia catalana.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila; del secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres; i del director general de Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, Josep Maria Martorell, presidirà dimarts vinent, 25 de juny, la presentació del Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència (R+I+T) Agroalimentària de Catalunya 2013-2020, aprovat aquesta setmana pel Govern català. L’acte tindrà lloc a partir de les 17:30 hores, al Palau Centelles, a Barcelona.

Més informació

Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural