Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

“Pràcticum ODISSEU per a la innovació”, una iniciativa per connectar el talent jove amb les empreses rurals

El programa “Pràcticum ODISSEU per a la innovació” és una iniciativa que pretén afavorir el contacte entre les empreses de les zones rurals i els joves amb formació superior que volen establir-se al territori. La voluntat d’aquesta iniciativa és que el territori pugui recuperar el seu capital humà, convertint-se en un espai de trobada entre les empreses i joves universitaris amb ganes per fer créixer un projecte empresarial en el medi rural.

El primer pas del projecte és localitzar totes les empreses i professionals de les zones rurals interessats en acollir joves en pràctiques. En aquest sentit, s’han programat 4 sessions informatives dirigides al sector empresarial, amb l’objectiu de recollir les seves necessitats i oferir-los informació pràctica sobre la tipologia de convenis de pràctiques, els incentius que existeixen i les borses de pràctiques de les universitats catalanes. Aquestes jornades tindran lloc a les comarques de l’Alt Urgell, el Ripollès, la  Ribera d’Ebre i el Solsonès, durant la setmana del 13 al 20 de març, i comptaran amb la participació de representants del sector educatiu, universitari i laboral del territori.

El projecte ‘ODISSEU: programa per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural’, està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels 13 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.
El projecte pretén incentivar i facilitar el retorn de joves amb formació universitària cap el medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d’origen. El programa actua de forma transversal sobre els agents que incideixen en aquesta transició (centres de formació, teixit  empresarial i administració) i també porta a terme accions de divulgació i sensibilització sobre els impactes de les migracions juvenils en el medi rural en general i en els centres de formació de secundària. 

Consulta el programa de les sessions informatives