Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"Pràctiques Odisseu: retenir el talent jove al món rural", el reportatge que TV3 ha dedicat al Pràcticum ODISSEU

"Pràctiques Odisseu: retenir el talent jove al món rural", el reportatge que TV3 ha dedicat al Pràcticum ODISSEU.

El Telenotícies Comarques de TV3 ha dedicat un dels seus reportatges al "Pràcticum ODISSEU"La notícia recull el testimoni de dos estudiants que aquest estiu han realitzat les seves pràctiques universitàries al món rural gràcies a aquesta iniciativa: en Sergi, un estudiant d'Enginyeria en Tecnologies Industrials de la Universitat Politècnica de Catalunya que està realitzant les seves pràctiques a l'empresa "Taurus Group" d'Oliana; i l'Alba, que cursa el grau de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra, i que realitza la seva estada al "Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya". 

Ambdós estudiants mostren la seva satisfacció per haver pogut participar al "Pràcticum ODISSEU", una iniciativa que valoren molt positivament ja que els ha permès conèixer les oportunitats laborals que existeixen als territoris rurals i tenir un primer contacte professional amb empreses del territori.
Per la seva banda, aquesta iniciativa també representa una bona oportunitat per les empreses, ja que els permet conèixer estudiants qualificats que tenen interès en, a curt i mig termini, desenvolupar la seva carrera professional al territori.

El "Pràcticum ODISSEU" és una iniciativa que promou les pràctiques universitàries en empreses del món rural amb l'objectiu de fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis rurals. Per fer-ho, posa en contacte el teixit empresarial del territori amb els joves estudiants perquè puguin obtenir la primera experiència professional al seu territori rural d’origen. 
Enguany, el "Pràcticum" ha aprovat un total de 45 ofertes de pràctiques universitàries remunerades.

Reportatge "Pràctiques Odisseu: retenir el talent jove al món rural"