Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"Dones del món rural com a motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur"

Des de l'"Associació de Dones del Món Rural" s'impulsa el Congrés "Dones del món rural com a motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur", un Congrés per reflexionar sobre economia, pagesia i dones com a motor social. El Congrés tindrà lloc a Mont Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) el dia 16 de novembre.

I Congrés de l’Associació de Dones del Món Rural.
I Congrés de l’Associació de Dones del Món Rural

El 16 de novembre tindrà lloc el I Congrés de l’Associació de Dones del Món Rural sota el títol“Dones del món rural com a motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur”.

La benvinguda al Congrés comptarà amb la participació del conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. Tot seguit s'iniciarà una ronda de ponències que es dividiran en dos blocs: el bloc d'economia i el bloc d'aigua, a càrrec de professionals de referència com:

  • Francesc Reguant, economista especialitzat en agroalimentació i fundador d’Obealimentària del Col·legi d’Economistes.
  • Mirene Begiristain, doctora en economia i investigadora en sistemes alimentaris sostenibles i agroecologia de la Universitat del País Basc (EHU).
  • Annaïs Sastre, experta en sobirania alimentària, agroecologia i ruralitats, i sòcia de les Cooperatives L’Artesa i Arran de terra.
  • Gemma Puig, meteoròloga de l’espai del Temps de TV3 i Catalunya Ràdio.
  • Joan Girona, investigador científic de l’IRTA.

El Congrés també inclourà una ronda de presentacions on participaran dones referents amb projectes innovadors i singulars. Així, comptarem amb la presència de: 

  • Susana Castells, sòcia de Dones Món Rural, impulsora de la Cooperativa Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre i Ecocastells. Parlarà sobre la cooperativa i la innovació en producció ecològica d’arròs, mecanització, tecnologia i conservació de varietats tradicionals, implementada al seu projecte empresarial.
  • Ma Àngels Prat, sòcia de Dones Món Rural i ramadera del sector boví de llet de l'empresa Granja Can Thió - EFA Aymerich de Franciac (Caldes de Malavella, la Selva). Tractarà temes com la ramaderia intensiva i la crisi estructural que afecta el sector lleter.
  • Marta Borràs, sòcia de Dones Món Rural, ramadera del sector porcí i co-fundadora de Dpagès (Solsona, Solsonès). Explicarà com és la gestió d'una empresa de ramaderia ecològica i en extensiu, i les granges de porc ecològic, encara molt singulars Catalunya.
  • Urgell Isus, vicepresidenta de Dones Món Rural, sòcia-fundadora de l'associació Menja't l'Alt Urgell i representant de Ramaderia de Ca l'Andreu (Alàs, Alt Urgell). Parlarà sobre la diversificació de la seva ramaderia i la iniciativa Menja't l'Alt Urgell com a projecte d'èxit dins l'associacionisme de productors, pagesos i petits artesans.

Finalment, es farà un reconeixement a una dona per a la trajectòria d’èxit en el món agroalimentari, que haurà estat valorat i acordat per un jurat professional, i es tancarà l'acte amb un parlament de l'exconsellera Teresa Jordà.

Programa
Inscripció