Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Presentació del projecte GUSTUM al Solsonès

Presentació del projecte GUSTUM al Solsonès.

A Solsona, a la sala Francesca de Llobera del Consell comarcal s’ha realitzat la presentació del projecte de cooperació interterritorial GUSTUM, per tal de donar a conèixer els objectius i accions d’aquest projecte. Aquesta presentació s’emmarca en les activitats de la VIII edició de la fira del trumfo i la tòfona de Solsona. La presentació ha comptat amb una trentena d’assistents.

El projecte a través de les accions que desenvoluparà fins a l’any 2013, pretén fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i dels valors que transmeten amb la seva sinèrgia amb la restauració, el turisme i el comerç.

En el cas del territori del Consorci les actuacions es centraran en donar valor als productes locals elaborats pels productors del territori i afavorir les sinèrgies i contactes entre ells, ja que molts cops productors situats a poca distància no es coneixen, a més d’aprofitar l’experiència d’entitats com l’associació d’artesans i productors del Solsonès i les iniciatives que es van consolidant a la Segarra i Anoia.

En la jornada  també s’han tractat les condicions tècniques per al desenvolupament del conreu de tòfones al Solsonès, a càrrec del CTF i per finalitzar una degustació de plats elaborats amb tòfona regats amb vi del territori del celler Comalats de la Segarra (www.comalats.cat)  i femvi del Solsonès (www.femvi.cat)

En el projecte hi participen els 6 grups LEADER de la província de Lleida, els 3 grups de les Illes Balears i els grups del País Basc. La informació la podeu trobar a la web www.gustum.org.