Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Presentació dels ajuts del programa Leader a la Segarra

Presentació dels ajuts del  programa Leader a la Segarra.

Cervera.-  Ahir al vespre, el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central conjuntament amb el Servei de Creació d’Empreses del Consell Comarcal han realitzat la presentació dels ajuts del programa LEADER a la Segarra. La Vicepresidenta del Consorci, Rosa M. Santana, va presentar l’acte, sota el nom “Fem créixer la Segarra” a la seu del Consell i va comptar amb l’assistència d’unes 30 persones promotores i emprenedores d’activitats econòmiques en els municipis de la comarca.

L'ordre d'ajuts LEADER per a l'anualitat 2011 disposa d'una dotació total de 18.669.000 euros, i d’aquests 1.990.000 euros per al territori de la Catalunya Central (Segarra, Solsonès, municipis de l’Anoia i del Bages).

La publicació de l'ordre d'ajuts LEADER, obre el període durant 1 mes per a la presentació de sol·licituds d'ajut, per a activitats i projectes com la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses, el foment d’activitats turístiques i la conservació i millora de patrimoni rural.

Les novetats d'aquesta convocatòria són la simplificació documental, l'eliminació d'algunes limitacions en municipis de més de 5.000 habitants, la inclusió d'actuacions del sector agroalimentari minorista i l’elegibilitat de nous conceptes.

En aquesta jornada també es va fer difusió del Servei de Creació d’empreses de la Segarra, ubicat a la seu del Consell Comarcal. És un servei que ofereix una atenció individualitzada, personalitzada amb un itinerari d’informació, orientació, assessorament, i formació. Totes les persones emprenedores que sol·licitin els ajuts LEADER poden rebre assessorament, des del mateix Consell Comarcal, en el procés d’elaboració del Pla d’empresa i també ajudar a analitzar la viabilitat de la seva idea de negoci.

Divendres, 11 de novembre del 2011