Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Presentació dels ajuts del programa Leader al consell d'alcaldes de la Segarra

El dimecres 19 d’octubre, el gerent del Consorci ha realitzat la presentació dels ajuts del programa LEADER al Consell d’alcaldes de la Segarra.

En la presentació s’ha parlat de les mesures d’ajut dirigides a promotors/ores privats, per tal de que els alcaldes coneguin les mesures i les puguin difondre entre els seus veïns/veïnes , i així poder incentivar l’activitat econòmica en els seus municipis.

També s’ha exposat la mesura 323 de conservació i millora del patrimoni rural, que va adreçada a les entitats locals i consells comarcals, per tal de desenvolupar projectes que contribueixin a la dinamització i generació d’activitat econòmica en el territori. A la mesura s’hi poden acollir tots els municipis que formen part del consorci, amb un ajut que pot arribar a un màxim de 250.000 € per projecte presentat i una inversió mínima de 300.000 €.

Els alcaldes s’han mostrat interessats en la mesura, ja que hi ha diversos projectes que podrien acollir-se a la mesura en la comarca de la Segarra, no obstant van comentar que en l’actualitat hi ha molts ajuntaments que no poden fer front a una inversió d’aquest import, però els interessats estan treballant els projectes i la complementarietat amb altres fonts de finançament.

Cal recordar, que en la convocatòria de l’any 2010 el consorci ha subvencionat dos projectes locals, la creació d’un observatori astronòmic a la comarca de l’Anoia i la rehabilitació d’un castell per a museu històric local i usos polivalents socials del municipi a la comarca del Bages, ambdós per un import total de 500.000 € de subvenció.