Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Presentació i signatura del “Manifest per la Promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània”

Presentació i signatura del “Manifest per la Promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània”.

Dins la fira "Alimentària 2018", els Grups d’Acció Local Pesquers (GALP), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) del DARP, organitzen una sèrie d’activitats amb l’objectiu de promocionar els productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània.

L'a
ctivitat més destacada és la presentació i signatura del "Manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat dins la dieta mediterrània", que han preparat els GALP de la zona Nord Occidental del Mediterrani (on trobem els grups catalans Associació Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava i el Grup d'Acció Local Terres de l'Ebre), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la DGPAM.
Un document que té per objectiu convidar als diferents operadors de la cadena de valor a treballar en la difusió i sensibilització dels valors del producte de proximitat i a promoure la correcta identificació d’aquests productes per tal de poder diferenciar-los, incrementar el coneixement de les espècies locals, la seva temporalitat, les seves tradicions i gastronomia local per tal de garantir la informació al consumidor i alhora donar suport al sector pesquer local.

Després de la presentació del Manifest, s'han previst unes demostracions culinàries a càrrec dels prestigiosos cuiners Rafa Zafra del restaurant "Estimar" i guardonat amb 2 estrelles Michelin, i el cuiner Ladis Alcalà del restaurant "Mas de Prades" i guanyador del programa Joc de cartes de TV3. Aquests cuiners treballaran amb seitó i pop respectivament, espècies senzilles i típiques del Mediterrani.

Els Grups participants són: GALP Costa Brava, GALP Terres de l’Ebre, GALP de Menorca, GAL Eivissa i Formentera, FFLAG Sardegna Centro Occidentale, FLAG Pays Pyrénées Mediterranée. Aquests GALP representen una superfície de més  de 3.000 km amb una població superior a 0,5 milions de persones i gestionen un pressupost FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) de més d’1 milió d’euros.

FONT: Ruralcat