Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Primer esborrany del PDR nacional 2014-2020

El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha publicat una versió inicial del Programa de Desenvolupament Rural Nacional 2014-2020, amb l'objectiu que es puguin fer suggeriments i s'obri un període de consultes i aportacions sobre el mateix. 

És un text provisional, que encara té molts aspectes sense concretar. Entre els continguts del document provisional, destaca en primer lloc un diagnòstic territorial per identificar les necessitats de cada territori, i la descripció de les actuacions del Programa al costat de les mesures de desenvolupament rural a implementar: foment de la integració cooperativa i de la dinamització industrial, conservació de recursos genètics forestals, mesures referents a infraestructures rurals... A més, també inclou un apartat dedicat als indicadors de context comuns (CCI), una anàlisi DAFO i un capítol amb la contribució de les mesures a les àrees focals i als objectius horitzontals.

En l'apartat 3.9, que comença a la pàgina 43 de l'esborrany, es troba tot allò relatiu al Pla d'Acció de la Red Rural Nacional.

El següent apartat, 3.10, conté la informació relativa a l'Associació Europea d'Innovació (AEI). L'Associació Europea d'Innovació (AEI) d'agricultura productiva i sostenible és un nou instrument definit en el Reglament 1305/2013 de Desenvolupament Rural, amb el qual es pretén promoure la innovació en el sector i en el medi rural. Al seu torn, l'AEI té com a objectiu la divulgació i disseminació de la innovació al territori, adaptant l'oferta científica a la demanda sectorial a través de projectes concrets. Es tracta, en definitiva, d'aprofitar oportunitats que contribueixin a augmentar la competitivitat i a millorar les condicions de vida del medi rural.

El termini d'aquesta consulta prèvia finalitza el 17 de juny.

Consulta l'esborrany del Programa de Desenvolupament Rural Nacional 2014-2020 


FONT: REDR