Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Primer obrador compartit d’horta pública, a Manresa

Gestionat per la Cooperativa l’Obradora de la Catalunya Central en règim de concessió administrativa, el nou obrador està situat a l’altell del mercat municipal de Puigmercadal

Primer obrador compartit d’horta pública, a Manresa.
Primer obrador compartit d’horta pública, a Manresa

Manresa ja disposa del seu primer obrador compartit d’horta pública. Gestionat per la Cooperativa l’Obradora de la Catalunya Central en règim de concessió administrativa, el nou obrador està situat a l’altell del mercat municipal de Puigmercadal.

L’Obradora de la Catalunya Central és una cooperativa de consum sense ànim de lucre, de nova creació, de la qual ARCA ha acompanyat els seus membres en diferents etapes del procés de creació.

La cooperativa es va constituir formalment el mes de febrer de 2022 específicament per a la gestió compartida del l’espai de l’obrador del mercat municipal de Manresa. Està formada per 10 membres els quals són professionals i petites empreses agroecològiques de la Catalunya Central enfocades a la sobirania alimentària. La majoria de productes que s’utilitzaran per fer la transformació alimentària provindran d’aquests productors, que estan situats a menys de 60 km de l’obrador.

Des de la cooperativa explotaran la instal·lació tant amb el lloguer de l’espai per hores per tal que els productors elaborin els seus productes, com amb la possibilitat d’un servei integral d’elaboració (maquiila) per encàrrec dels productors. També es faran activitats complementàries de formació i difusió, testeig, assessorament, etc.

Finalment, també adaptaran la producció a les necessitats dels productors, fent noves receptes, assessorant en nous formats i/o canals de venda, i col·laboraran també amb diverses entitats del territori.

La cooperativa vol que l’espai actui com a referent generador de xarxa, de nous projectes col·laboratius i de sensibilització vers a la sobirania alimentària al territori.

L’obrador agroalimentari compartit de Manresa ha estat subvencionat pel projecte PECT BCN Smart Rural, projecte cofinançat pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i la Diputació de Barcelona, i per l’Ajuntament de Manresa.