Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Programa 'Arrenca'

Arrenca és una acció individual del Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, en el marc del projecte ODISSEU per al retorn dels joves al món rural.

Projecte Arrenca.
Projecte Arrenca

El programa Arrenca és una acció individual del Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, en el marc del projecte ODISSEU per al retorn dels joves al món rural.

La tendència al despoblament que pateixen les zones rurals exigeix nous enfocaments i impulsos perquè els joves puguin trobar-hi oportunitats reals en l'àmbit laboral i conseqüentment personal. El Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, conscient d’aquesta realitat, impulsa col·laborativament amb el Consell Comarcal de la Noguera i l’Oficina Jove de la Noguera el programa Arrenca per a la cerca d’oportunitats al territori, el qual pretén esdevenir un punt de referència per als joves de la comarca.

El programa Arrenca se centra en dos eixos bàsics:

  1. Oferir eines i estratègies per al desenvolupament d’habilitats professionals i/o empresarials als i les joves del territori.
  2. Donar a conèixer als i les joves diferents iniciatives empresarials nascudes i consolidades al nostre territori, com a oportunitat de visualitzar models d’èxit i oportunitats de desenvolupament professional en el futur.

Els joves que participen al programa Arrenca provenen de diferents Instituts d’Educació Secundària del territori, que cursen 1r de batxillerat, 2n de batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

El programa té, bàsicament, sis objectius

  • Promoure la visualització de les oportunitats que ofereix el món rural per al futur personal i professional dels joves del territori.
  • Afavorir el retorn o la permanència dels joves al territori rural desprès del seu itinerari de formació professional.
  • Facilitar el desenvolupament i l’adquisició d’habilitats comunicatives i de lideratge en els joves del territori.
  • Fomentar l’esperit emprenedor i d’auto ocupació dels joves del territori.
  • Promoure la implicació de les empreses rurals en la dinamització i el creixement econòmic del territori.
  • Facilitar tallers de formació per a joves i empreses per tal de fomentar el lideratge de projectes empresarials al territori.