Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Projecte "Rural Youth Entrepreneurship": promoure l'emprenedoria de joves rurals al nord-oest europeu

El projecte Rural Youth Entrepreneurship (RYE) és una nova iniciativa que actualment s'estan desenvolupant per donar suport als joves amb situació de vulnerabilitat de les zones rurals desfavorides, proporcionant-los una oportunitat perquè considerin el desenvolupament empresarial i l'autoocupació. El pressupost total del projecte és de 904.563 € i està finançat en el marc del Programa de la UE INTERREG IVB perifèria Nord (2007-2013).

A partir de proporcionar una plataforma online transnacional amb serveis innovadors, productes, enllaços i xarxes es facilitarà als i les joves de les zones rurals el desenvolupament de les seves habilitats, el coneixement, la confiança i la capacitat per crear empreses viables de negoci, millorar la prestació de serveis locals, establir rutes de comerç internacional i millorar la competitivitat de les regions. Aquest innovador programa contribuirà a la creació de comunitats actives, sostenibles i atractives que contribuir a la correcció migració dels joves.

Objectius
L'objectiu general del projecte és el de crear un model innovador en línia de Joves Empresaris Rurals per al desenvolupament de les habilitats empresarials dels i les joves i a la creació de noves empreses a les zones rurals.

A les region que participen al projecte (Irlanda del Nord, Groenlàndia, la regió de Kajaani Finlàndia i les Illes Fèroe) el projecte RYE desenvoluparà una campanya de sensibilització per promoure l'autoocupació i l'esperit empresarial com una carrera viable per als joves amb situació de vulnerabilitat de les zones rurals. D'aquesta manera, el projecte pretén involucrar aquells que tenen interès en desenvolupar un negoci i ajudar-los a identificar les oportunitat adequades en els sector en creixement, i ajudar-los a elaborar les seves idees a partir d'un un pla d'acció empresarial per accedir al suport tècnic necessari per iniciar el seu negoci.

A través de tallers interactius, jornades i recursos en línia el programa està dissenyat per ajudar joves entre 18-30 anys d'edat de les zones rurals més desfavorides per mostrar què signifca l'autoocupació i com funciona, generar idees de negoci que aprofitin les noves oportunitats i desenvolupar plas d'acció empresarial que els hi aportaran les eines i la confiança per fer de la seva idea de negoci una realitat.

Actuacions

- Jornades i tallers per considerar l'adequitat de l'autoocupació.

- Mostrar exemples pràctics d'altres joves que han iniciat el seu propi negoci

- Assessorament i informació per dseenvolupar les idees de negoci

- Lliure accés als recursos en línia

El projecte finalitzarà al març de 2014. La iniciativa està liderada pel consell de Desenvolupament Rural d'Irlanda del Nord (RDC), en col·laboració amb l'Advantage Foundation NI, la Universitat de Ciències Aplicades de Kajaani (Finlàndia), el Comerç Qeqqata i el Consell Industrial (Sisimiut, Groenlàndia), i el Centre d'Investigació per al Desenvolupament Social de les Illes Fèroe.

 

Més informació

Fitxa del projecte al Northern Periphery Programme