Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Publicat el Protocol per a la posada en marxa de la Llei de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural a la Comunitat Autònoma d'Extremadura.

Nota del MARM

El Butlletí Oficial de l'Estat va publicar el divendres el Protocol general entre el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i la Comunitat Autònoma d'Extremadura, per a l'aplicació del Programa de desenvolupament rural sostenible en el territori d'aquesta Comunitat.

Amb aquest protocol es pretén fixar el marc d'actuació i les bases per a la cooperació entre el MARM i la Comunitat Autònoma d'Extremadura per a l'aplicació del Primer Programa de desenvolupament rural sostenible inclòs en la Llei de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, a través de la elaboració conjunta dels plans de zona.

En total, a la Comunitat Autònoma d'Extremadura es van a elaborar doce plans de zona, amb una inversió de 173.940.000 d'Euros d'aquí a 2015, cofinançats a parts iguals per l'Administració General de l'Estat i la Comunitat Autònoma. A més, l'AGE té prevista una inversió de 2.158.000 d'euros en Infraestructures d'interès general.

Dels dotze plans de zona, vuit corresponen al primer nivell de prioritat, destinats a les zones de les Hurdes, la Vall del Alagón, Tajo Salor i Serra de Sant Pere, Les Villuercas-Ibores-Jara i Camp Arañuelo, la Comarca de Trujillo , Serra de Montánchez i Zona Centre, La Serena i Sibèria, Lácara-Els Erms, Comarca d'Olivenza i Sierra Sud-oest i les Aigües i Serveis de la Comarca de Llerena i Turística de Tentudia.

A més, s'elaboraran dos plans de Segon nivell de prioritat que corresponen a la zona de la Vera i la Vall del Jerte i de Lácara Sud i Municipis Centre i dos plans de tercer nivell de prioritat a La Serena-Vegas Altes i Guadiana i el Riu Bodión, Terra de Fangs-Matachel i Terra de Barros.

Pel que fa als compromisos adquirits mitjançant aquest Protocol, la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural serà l'òrgan encarregat de la gestió i la coordinació operativa dins del marc institucional de coordinació de la Conferència Interministerial per li Medi Rural.

Per la seva banda, la Comunitat Autònoma d'Extremadura es compromet, per a la correcta execució de les actuacions incloses en aquest Protocol, a l'elaboració i posterior execució dels plans de zona, així com a crear un òrgan de participació de cada zona rural objecte de planificació, per tal de facilitar una participació pública real i efectiva, tant en l'elaboració del pla de zona com per al seu posterior seguiment i avaluació.

Així mateix, es crea una Comissió de Seguiment de les actuacions derivades d'aquest Protocol que tindrà entre altres funcions, les de facilitar l'intercanvi d'informació entre les parts sobre les actuacions empreses en l'execució d'aquest Protocol, facilitar la cooperació i la coordinació entre les parts i vetllar perquè l'elaboració dels plans de zona es realitzi dins del marc del Programa de desenvolupament rural sostenible.

El text del Protocol General es pot consultar al següent enllaç:

http://www.boe.es/boe/dias/2010/12/10/