Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Representants d’ARCA visiten el "Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià"

Representants d’ARCA visiten el "Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià"  .

El president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCACarles Luz, acompanyat del gerent de l’entitat, Albert Puigvert, s'han reunit aquest dilluns amb representants del "Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià" per tal de conèixer les seves inquietuds i necessitats, avaluar la tasca desenvolupada fins al moment, i proposar noves actuacions de cara al futur.

La trobada, celebrada al municipi del Perelló, ha servit per conèixer de primera mà l’aplicació del programa Leader al territori, així com algunes de les iniciatives que està desenvolupant el grup a nivell local. Des del Consorci s’ha volgut destacar el suport que estan rebent des d’ARCA, tant a nivell tècnic, acompanyant al grup en la posada en funcionament i implementació de l’administració digital; com institucional, treballant amb les diferents entitats implicades per poder mantenir les aportacions de finançament directe que rep el Consorci. En aquest sentit destaca la reunió prevista amb la Diputació de Tarragona, on, a més de debatre sobre el finançament dels grups de la província, es parlarà sobre la possibilitat d’impulsar projectes de forma conjunta a nivell europeu, en la línia del projecte PECT “BCN Smart Rural”, que ja s’està treballant des d’ARCA.

La reunió també ha servit per començar a treballar en el proper període de programació, “post2020”, i debatre sobre el paper que ha de jugar el programa Leader com a eina per fer front als reptes del món rural: despoblació, envelliment, falta de serveis... Uns reptes que cal respondre des del propi territori i que té en el Desenvolupament Local Participatiu el seu màxim aliat.