Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Rural Proofing, o el Mecanisme Rural de Garantia

Cal legislar per a les ciutats, per descomptat, però també per als pobles

El logo de Rural Proofing.
El logo de Rural Proofing

La legislació, en totes les àrees, acostuma a fer-se pensant en els nuclis urbans, simplement perquè en ells hi viu més gent. Però aquesta legislació ‘urbanocentrista’ pot ser lesiva en aplicar-se en els territoris poc poblats.

Rural Proofing és una expressió anglesa (en aquest cas, amb raó, perquè el Regne Unit i Irlanda van ser els primers a posar-la en pràctica) que en català, en una traducció no massa directa, però molt correcta, rep el nom de Mecanisme Rural de Garantia.

Aquest mecanisme, que està impulsant ara la mateixa Unió Europea, pot explicar-se molt senzillament. És absolutament necessari avaluar l'impacte que pot tenir en el medi rural tota llei que aprovin els òrgans legislatius dels Estats, especialment aquells en els quals el problema de la despoblació sigui més apressant.

Cal legislar per a les ciutats, per descomptat, però també per als pobles: una mala legislació, una legislació que no tingui en compte aquesta visió rural pot fer malbé qualsevol política que es faci entorn del repte demogràfic.

Trobaràs més informació sobre aquesta iniciativa aquí.