Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"Ruralitats: una ambició per compartir", el full de ruta francès per millorar la vida de les persones de les zones rurals del país

L’accés a serveis essencials, la revitalització dels territoris, la transició ecològica, l’agricultura, la salut, l’ocupació, la mobilitat, la renovació generacional, l’envelliment, l'aïllament, la cultura o el suport a l’economia social i solidària són alguns dels reptes als quals intenta donar resposta l’informe ‘Ruralitats: una ambició per compartir’.

"Ruralitats: una ambició per compartir".
"Ruralitats: una ambició per compartir"

La redacció de l’informe va néixer arran l’aprovació per part del Parlament Europeu d’una resolució a favor de l’adopció d’una política específica per als territoris rurals de la Unió Europea, és a dir, una Agenda Rural Europea. En aquest context, l’Associació d’Alcaldes Rurals de França (AMRF), l’Associació Nacional de Noves Ruralitats (ANNR) i l’Associació Internacional Ruralitat – Medi Ambient – Desenvolupament (RED) van proposar al Govern Francès la implementació d’una Agenda Rural en l’àmbit nacional. L’objectiu era formular propostes concretes per millorar la vida quotidiana de les persones de les zones rurals del país, anant més enllà de les polítiques públiques habituals i abordant temes rarament tractats.

En total, l’informe planteja 200 propostes concretes sorgides gràcies a la col·laboració dels diferents actors vinculats als territoris rurals com són autoritats locals, associacions, actors econòmics i socials, persones qualificades o serveis estatals. Durant tres mesos, prop de 180 persones van ser entrevistades i es van organitzar al voltant de 60 audiències.

L’estiu del 2019, es va presentar el document al Govern Francès, que el va aprovar i incorporar com a mesures en peu d’igualtat a les previstes per a les zones urbanes del país, convertint-se així en l’Agenda Rural Francesa, la primera Agenda Rural aprovada a Europa.

Per a més informació, es pot descarregar el document '200 medidas para una Agenda Rural' elaborat pel Govern Francès i traduït per la Red Española de Desarrollo Rural o accedir a l'informe complet 'Ruralidades: una ambición que compartir' traduït per la Red Española de Desarrollo Rural.