Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

S'inaugura l'aula de cuina 'El Leader Gastronòmic'

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Oriol Anson, ha inaugurat aquest migdia, a Sort, l’aula de cuina ‘El Leader Gastronòmic’.

L’objectiu principal del projecte és posar en valor i promocionar la gastronomia i els productes locals, mitjançant l’organització d’activitats formatives adreçades al sector professional de restauradors, i la programació de jornades i cursos de cuina bàsics dirigits a tots els públics.

La inversió ha consistit a equipar i adequar, com a cuina professional i de formació a la comarca del Pallars Sobirà, un espai públic ubicat al costat de l’Escola de Piragüisme de Sort i cedit per l’Ajuntament al Consorci Leader Pirineu Occidental.

El projecte, amb una inversió de 54.450 euros, ha estat subvencionat pel DARP i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), amb un import de 45.000 euros, en el marc Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013, en una clara aposta del Departament pel foment de la gastronomia i la producció agroalimentària local. L’Ajuntament de Sort ha aportat la resta del finançament.

El Consorci Leader Pirineu Occidental ha estat seleccionat pel DARP per a desenvolupar el Programa Leader 2014-2020 en l’àmbit territorial de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, i la Vall d’Aran, que s’ha incorporat a l’àmbit territorial del Consorci en aquest període de programació.
L’estratègia del Consorci es basa en la dinamització del territori a partir d’un desenvolupament sostenible, la diversificació econòmica, i la promoció dels productes locals de qualitat.

Durant el període de programació 2007-2013, el Consorci ha gestionat 136 projectes, amb un ajut total de 4.089.558 euros, el que ha representat una inversió de 13.059.212 euros, i la creació de 85 llocs de treball directes.

FONT: DARP