Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

S’obre la 5a convocatòria d’ajuts al "Pràcticum Odisseu"

S’obre la 5a convocatòria d’ajuts al "Pràcticum Odisseu".

Per tal d’incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals Leader de Catalunya i el retorn del talent jove en aquestes zones, obrim una nova convocatòria dels "Ajuts al Pràcticum Odisseu". Si ets una empresa d’algun dels territoris rurals o un/a jove que estudia un grau o un màster oficial en alguna universitat del sistema universitari de Catalunya, participa-hi!

El "Pràcticum Odisseu" cofinança el 50% de la realització de les pràctiques de mínim 300 hores, entre el mes de maig i fins el 15 de setembre del 2020. Enguany, i com a novetat, augmenta la remuneració de l’estudiant que serà de mínim 6€/h (bruts), dels quals 3 seran subvencionats, respecte a les anteriors anualitats que la remuneració mínima era de 5€/h.

En aquesta edició també comptem amb un augment de pressupost que implicarà la possibilitat d’oferir 82 ajuts, deu més que l’anualitat anterior. Les empreses poden presentar les ofertes de pràctiques fins el 24 de març de 2020, omplint una sol·licitud i presentant-la a través d’una instància genèrica a l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). Els i les joves interessades podran presentar les seves candidatures des del 26 de març i fins al 27 d’abril.

L’àmbit territorial del programa són tots els municipis de les comarques rurals Leader catalanes i el fan possible els 11 Grups d’Acció Local, la xarxa de professionals de Joventut i ARCA. El grup coordinador és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el FEADER. L’acció dels "Ajuts al Pràcticum" compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Pots informar-te dels passos seguir a través del web:
http://www.odisseujove.cat/practicum/ajuts-odisseu-empreses

FONT: Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya