Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Sant Carles de la Ràpita acull l’Assemblea General d'ARCA

Sant Carles de la Ràpita acull l’Assemblea General d'ARCA.

Aquest dimecres, 11 de juliol, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA ha celebrat la seva Assemblea General a la seu de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, a Sant Carles de la Ràpita, en presència de representants dels 11 grups Leader catalans, de l’Associació GALP Costa Brava i del Departament d’AgriculturaUna sessió que ha servit per tractar diversos aspectes de gestió i administració de l’entitat, així com presentar alguns dels projectes en curs de l'entitat, d’entre els que destaca la posada en marxa del projecte "BCN Smart Rural" i la creació del Grup Operatiu RETA - Red de Espacios Test Agroforestales

Abans d’iniciar la reunió d’Assemblea, i a petició de la mateixa entitat,  Josep Caparrós - alcalde de Sant Carles- ha donat la benvinguda als assistents. Seguidament, Carles Luz, president d'ARCA, ha pres la paraula per fer una primera presentació de l’ordre del dia de l’Assemblea i, a la vegada, ha donat la benvinguda al gerent de l'Associació GALP Terres de l’Ebre que ha assistit a la reunió com a convidat.

Seguint l’ordre del dia fixat, s’ha aprovat l’acta de la sessió anterior i s’ha presentat la proposta formativa de l'entitat per als grups GAL per aquest segon semestrePuigvert, gerent de l'entitat, ha volgut destacar les sessions formatives que es realitzaran a través de l'Escola d’Administració Pública de Catalunya, centrades en temàtiques com la contractació pública, les habilitats directives, la nova llei de protecció de dades i la seva aplicació, i la comunicació, entre d'altres. Unes jornades que s'han dissenyat conjuntament amb els tècnics/ques Leader, i que volen servir per aprofundir i capacitar als grups en aquells temes que treballen en el seu dia a dia.

La reunió d’Assemblea també ha servit per aprovar la creació del Grup Operatiu RETA - Red de Espacios Test Agroforestales, impulsat en el marc de la convocatòria per a la creació de grups operatius supra autonòmics del MAPAMA. Una iniciativa que, com bé ha explicat Puigvert, s'ha dissenyat per complementar una de les accions previstes en el projecte "BCN Smart Rural" que finalment no s'ha aprovat. Aquest Grup Operatiu compta amb la participació de la Red Extremeña de Desarrollo Rural, entre altres col·laboradors, com a ens de referència en la creació i gestió d'Espais Test Agroforestals. L'objectiu final del projecte és definir una metodologia innovadora d'implementació d'Espais Test Agroforestals que permeti articular una xarxa publico-privada de suport a la incorporació  de nous agents al sector agrari

Abans de passar a tractar els temes de gerència i presidència, s’han detallat algunes de les reunions i trobades que ARCA ha mantingut, i té previst mantenir, amb diverses entitats i institucions de referència del sector, amb l'objectiu de donar a conèixer els grups Leader i la tasca que desenvolupen, així com cercar noves vies de col·laboració i treball conjunt. De les trobades destaquen les reunions amb Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Josep Vilalta, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa; i David Ferrer, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital. En aquest punt Puigvert ha informat que, amb la constitució del nou govern, es re emprendrà la campanya endegada per ARCA: “Moció per a un desenvolupament rural sostenible, integral i integrador”, amb una nova ronda de presentacions als portaveus d’agricultura dels Grups Polítics representats al Parlament.

En la part final de la reunió, i com a informacions de presidència i gerènciaLuz i Puigvert han volgut detallar l’estat d’algunes de les accions que s’estan desenvolupant des d’ARCA com la participació a la trobada d'espais test de la xarxa francesa RENETA, que va tenir lloc durant el passat mes de juny, la renovació de la Junta directiva de la REDR; i la possible col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis, entre d’altres.

Finalment, i a mode de cloenda, Carles Luz ha volgut agrair de nou la tasca que desenvolupen els grups Leader, el Departament d’Agricultura i, especialment, l’equip tècnic d’ARCA; a la vegada que ha donat les gràcies a tots els assistents a la reunió.