Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Se celebra la jornada 'Espècies invasores, què hi podem fer' amb 55 participants

L’inici de la jornada va anar a càrrec del President de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el Sr. Joaquim Colomer Cullell

Bernat marró marbrejat.
Bernat marró marbrejat

En el marc del projecte de cooperació catalana ENFOCC (Energia, Forest i Canvi Clim tic) liderat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el passat 2 de juny de 2021, es va organitzar en format telemàtic a través de la plataforma AdobeConnect cedida pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentaciói Agenda Rural, una jornada PATT amb el títol 'ESPÈCIES INVASORES. QUÈ HI PODEM FER?', que va tenir un total de 55 inscrits.

L’inici de la jornada va anar a càrrec del President de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el Sr. Joaquim Colomer Cullell, qui va fer una breu presentacióde les ponents que intervindrien en la jornada, així com una breu introducció sobre la temàtica d’espècies invasores al nostre territori rural.

La jornada va comptar amb la participació, d’una banda, de la Sra. Teia Puigvert, directora del Consorci del Ter, qui ens va parlar sobre la problem tica de flora exòtica invasora al medi fluvial, així com dels diferents mètodes de gestió que s’estaven seguint fins al moment i dels que s’havien d’implantar en el futur.

De l’altra, de la Sra. Marta Goula, professora titular a la Universitat de Barcelona, qui ens va exposar la situació actual sobre el bernat marró marbrejat i altres xinxes exòtiques a Catalunya. Tanmateix, ens va descriure els mecanismes que teníem a simple vista per tal de reconèixer les diferents espècies que ens podíem trobar en el nostre entorn immediat.

En aquest sentit, ambdues ponents van recalcar la importància de no rendir‐se quant a la lluita contra la introducció i posterior expansió de les espècies invasores als nostres ecosistemes.

També van posar en valor, el fet de no esmerçar excessius esforços en erradicar una espècie invasora si a posteriori no se’n feia una tasca de manteniment que vetllés per la no reaparició d’aquesta.

Finalment, la jornada va concloure amb un torn obert de preguntes per part dels assistents.