Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Se celebra la la trobada de tancament del projecte “Elevage pastoral et mise en valeur des ressources naturelles notamment non herbacées"

Hi va participar el GAL Ripollès Ges Bisaura amb la col·laboració tècnica de membres d’ARCA i de RURBANS

Trobada de tancament del projecte “Elevage pastoral et mise en valeur des ressources naturelles notamment non herbacées – mise en place d’un réseau d’échanges et de valorisation à l’intention des éleveurs et des territoires”.
Trobada de tancament del projecte “Elevage pastoral et mise en valeur des ressources naturelles notamment non herbacées – mise en place d’un réseau d’échanges et de valorisation à l’intention des éleveurs et des territoires”

Els passats dijous 23, divendres 24 i dissabte 25 de setembre va tenir lloc a les ciutats d’Alès i Nimes la trobada de tancament del projecte “Elevage pastoral et mise en valeur des ressources naturelles notamment non herbacées – mise en place d’un réseau d’échanges et de valorisation à l’intention des éleveurs et des territoires en el que han estat treballant des del 2018 representants de Catalunya, França i Itàlia.

Hi va participar el GAL Ripollès Ges Bisaura amb la col·laboració tècnica de membres d’ARCA i de RURBANS; juntament amb representants francesos (GAL de Cévennes, de la Cambra Regional d’Agricultura d’Occitània) i representants italians (GAL Cilento Regeneratio, Comunità Calore Salernitano, Comune di Piaggine, Terra Nuova, Istituto per la gestione della Fauna).

Durant l’estada es van redactar les conclusions finals del projecte en el que s'ha estat treballant durant 3 anys.

També es va visitar una explotació ramadera d’oví de carn. A la visita, els dos socis de l’explotació van explicar el maneig del seu ramat de 300 caps d’ovelles lligat sobretot a la silvopastura i la transhumància de la zona de plana a l’hivern a les cotes altes del massís de Cevènnes. Per altra banda, el projecte es basa en la venda directa i el tancament de cicles a través de la participació cooperativa en la gestió d’un escorxador i un obrador de carn que els permet tancar el cicle i assegurar la traçabilitat del seu producte.

El projecte del qual ha format part el GAL Ripollès Ges Bisaura al llarg d’aquests 3 anys es va presentar davant de la premsa i de representants polítics sectorials i de la zona i es va constatar la necessitat de seguir treballant des dels diversos països participants en la valorització de la ramaderia extensiva, la silvopastura i l’ofici de pastor, essent el punt de partida tota la tasca duta a terme pel propi projecte.

Durant la presentació de les conclusions finals, es van projectar tres vídeos (un per cada país cooperant) que s’han elaborat per donar visibilitat a la tasca realitzada i per a què siguin una eina de dinamització del sector.

Les jornades es van concloure visitant la fira agro-ramadera de Nimes “Salon de l’agriculture et des savoir-faire de nos terroirs”.