Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Ship2B i la Generalitat posen en marxa la primera acceleradora de Start-ups socials de Catalunya

Els emprenedors socials ja tenen l’oportunitat que esperaven, la possibilitat d’obtenir finançament per als seus projectes. La Fundació Ship2B, amb el suport del Programa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i de partners financers com les xarxes d'inversors d'ESADE i d'IESE, Creas, Nauta Capital, Inveready, GiCoop, IEF, Asproseat i Roca Salvatella, entre altres, impulsa el B-Ready, un programa pioner a Espanya per finançar iniciatives d’emprenedoria innovadores, per ajudar-les a créixer i ser més rendibles.

L’objectiu és preparar i acompanyar als emprenedors socials perquè puguin augmentar les seves vendes, obtenir finançament i consolidar el seu equip. Per aconseguir-ho, Ship2B compta amb el club “B-Angels”, una cinquantena d’inversors i mentors de primer nivell, i entitats financeres que posen a disposició del programa 750.000 euros. La intenció de la Fundació és aconseguir més empreses i inversors per ampliar aquest fons.

Aquesta actuació està en la línia de l’aposta del Departament d’Empresa i Ocupació per l’emprenedoria social a través de l’@Empren Social, programa marc de l’emprenedoria social a Catalunya que té com a objectius reforçar la viabilitat de projectes d’emprenedoria social, ampliar-ne la visibilitat i enfortir-ne l’ecosistema. En els darrers tres anys el programa ha donat suport a 75 projectes.

Els emprenedors que estiguin interessats poden presentar els seus projectes fins al 9 de maig (www.ship2b.org/b-ready/). Entre tots els inscrits es farà una primera selecció de 20 start-ups, per organitzar grups de treball i veure’n la viabilitat. En una segona fase, la comissió de selecció, formada per membres del patronat de Ship2B, potencials inversors i les entitats col·laboradores del programa, seleccionarà les 10 start-ups que participaran al B-Ready, que es donaran a conèixer el 4 de juny.

Qui pot participar al B-Ready?
El B-Ready s’adreça a emprenedors de tot l’estat espanyol, que aportin alguna solució innovadora a problemes socials, culturals o mediambientals. Els candidats han de tenir l’activitat comercial engegada, un model clar de negoci, i menys de 3 anys d’antiguitat. Un altre requisit és que necessitin més de 50.000 euros de finançament. Per escollir als participants es valoraran aspectes com l’impacte social, la sostenibilitat, la innovació, les possibilitats de creixement i l’equip emprenedor.

Sobre Ship2B
Creada el 2013, Ship2B centra la seva activitat en promoure l’emprenedoria social, entesa com les iniciatives empresarials que s’orienten a resoldre problemes socials. I en aquest sentit, és pionera en posar en contacte emprenedors i inversors sensibles amb aquestes problemàtiques. Per a dur a terme la seva activitat, Ship2B compta amb un equip de professionals experts en selecció, assessorament i finançament de projectes socials i empresarials.


FONT: Departament d'Empresa i Ocupació