Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Solsona acull un seminari sobre l’ocupació de la joventut rural a nivell europeu

Solsona acull els dies 22, 23 i 24 de maig el “Seminar on rural youth migrations and employment”; un seminari de discussió sobre les migracions i l’ocupació de la joventut rural a nivell europeu en el marc del programa europeu Joves en Acció. El seminari està organitzat per la Xarxa de grups Leader de Catalunya,  l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, amb la col·laboració de la Direcció General de Desenvolupament Rural  i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

La trobada comptarà amb la participació de quatre regions europees: Irlanda del nord, la Toscana, Romania i Catalunya; així com també amb experts en la temàtica a escala europea; amb l’objectiu de ser un espai on debatre i compartir bones pràctiques a nivell europeu relacionades amb les migracions de joves rurals, l’emprenedoria i l’ocupació juvenil i definir una proposta d’acció comú per tal de minimitzar els efectes de l’atur juvenil a les zones rurals.

El seminari, que es desenvoluparà íntegrament en llengua anglesa, tindrà dos tipus de sessions:
- Sessions plenàries: ponències obertes al públic en general prèvia inscripció. Els matins dels dies 22 i 24 de maig.
Aquestes sessions comptaran amb la intervenció de Marc Shucksmith, Catedràtic d'Urbanisme de la Universitat de Newcastle  i investigador en temes de desenvolupament rural i joventut; i Petri Rinne, President de la European LEADER Network for Rural Development (ELARD), i consultor per la implementació i difusió de la metodologia LEADER  als nous estats membres de la UE, els països balcànics, Rússia i Moçambic.
- Sessions de treball: tallers de debat i visita d’estudi adreçada als assistents seleccionats de les quatre regions europees.
Els tallers tractaran temàtiques tan diverses com les oportunitats d’ocupació i l’esperit empresarial a les zones rurals, com promoure l’arrelament dels joves al territori i com incentivar als joves a participar en la seva comunitat; entre d’altres.

La iniciativa ha estat cofinançada pel programa europeu Joventut en Acció i les entitats participants: Associazione dei GAL Toscani, Rural Development Council of Northern Ireland, Fundatia Alternative Romania i l’ARCA.

Les persones interessades en  participar en les sessions plenàries dels dies 22 i 24 de maig, s’han d’inscriure, abans del dia 17 de maig  a través del següent formulari. Cal recordar que totes les sessions plenàries seran en llengua anglesa sense traducció i que les places són limitades.

Més informació del seminari