Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Talamanca acull la desena Assemblea General de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya

El proper 14 de juny, Talamanca acollirà l’Assemblea General de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, la xarxa que engloba els 11 grups que gestionen el programa d’ajuts Leader de Catalunya.

Durant la reunió, a part de discutir aspectes de gestió i administració, es preveu presentar la Memòria d’Activitats d’ARCA, document on es recullen les actuacions que ha impulsat l’entitat al llarg del 2016. D’aquest en destaquen accions com els tallers participatius “Repensem ARCA!”, celebrats arreu del territori durant el mes de juny, i que van servir perquè els socis de l’entitat poguessin valorar la tasca desenvolupada per ARCA durant els darrers anys, a part de redefinir el full de ruta de l’entitat a curt i mig termini. O bé la participació d’ARCA en la definició i redacció del projecte “BCN Smart Rural: Valorització i innovació en la gestió agrosilvopastoral de la demarcació de Barcelona no metropolitana”, un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) impulsat juntament amb la Diputació de Barcelona i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que pretén impulsar i desenvolupar una estratègia intel·ligent de desenvolupament territorial – rural.

La reunió d’Assemblea també servirà per aprovar els Comptes Anuals 2016, així com la modificació dels Estatuts de l’entitat. Una proposta de canvis sorgida de la Comissió Tècnica formada pel gerent i la Responsable Administrativa Financera d’ARCA, i que ja ha estat presentada als membres de la Junta Directiva de l’entitat.

Així mateix, durant la reunió també es preveu presentar el Catàleg de serveis d’ARCA. Una iniciativa impulsada per la pròpia entitat, que pretén oferir un major recolzament i nous serveis als seus socis en àrees de treball concretes com la comunicació i la gestió de compres agregades.

Finalment, està previst que durant la reunió d’Assemblea es plantegi la incorporació dels Grups d’Acció Local Pesquers que hi ha al territori, el “Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava” i el “Grup d'Acció Local Pesquer Terres de l’Ebre”, com a nous socis d’ARCA.

Cal recordar que aquesta és la primera Assemblea presidida per Carles Luz i Muñoz, President del grup Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, que va ser escollit President d’ARCA per unanimitat durant l’Assemblea General extraordinària celebrada el passat 11 de gener a Barcelona. Luz, vicepresident de l’entitat des del 2012, va substituir en el càrrec a Miquel Rovira i Comas, anterior president de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, i que ostentava el càrrec de President d’ARCA des del gener de 2012. 


FONT: ARCA