Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Teresa Jordà: “L’Agenda Rural ha de ser l’eina clau per incidir en les polítiques rurals els propers anys”

La consellera ha participat a l’Assemblea ordinària de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) que agrupa els 12 Grups d’Acció Local de Catalunya

Assemblea General Ordinària d’ARCA celebrada a Mora d’Ebre.
Assemblea General Ordinària d’ARCA celebrada a Mora d’Ebre

En el marc de l’Assemblea General Ordinària d’ARCA celebrada a Mora d’Ebre el passat 15 de desembre, Teresa Jordà, Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va manifestar el seu suport als projectes i accions que desenvolupen els diferents grups d’acció local de Catalunya i ha reivindicat l’Agenda Rural de Catalunya, que s’està desenvolupant en aquests moments, com una eina imprescindible per poder abordar les polítiques de desenvolupament rural els propers anys.

Durant la sessió es va explicar el pla de treball de l’entitat per a l’anualitat 2022 per cadascun dels eixos que estructuren l’activitat d’ARCA: El servei de suport als grups d’acció local, la comunicació i difusió de projectes i bones pràctiques, la representativitat dels grups i la presència en xarxes a nivell nacional i europeu i la participació en projectes de desenvolupament rural.

Es van destacar accions importants per al desenvolupament dels projectes dels Grups d’Acció Local, ARCA i el desenvolupament rural dels propers anys. Per una banda, la redacció de les noves estratègies de desenvolupament local que han de desenvolupar els diferents GAL amb el suport d’ARCA abans de començar el proper període de programació de les ajudes europees que començarà l’any 2023. Per una altra, l’impuls de l’Agenda Rural de Catalunya i l’alineament de les seves conclusions amb els objectius i les estratègies de desenvolupament local del Leader. ARCA forma part de la Comissió Redactora de l’Agenda Rural de Catalunya conjuntament amb l’Associació de Municipis de Catalunya, l’Associació de Micropobles i el Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible.

També es van destacar els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial que ARCA està desenvolupant amb les Diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida i que tenen com a objectius principals fomentar la innovació agroalimentària i social, el relleu generacional agrari i no agrari i la posada en funcionament d’espais test agraris i infraestructures de suport a la producció agroramadera de petites explotacions agràries.