Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Teresa Jordà: "L'economia blava és un dels pilars essencials del nostre país"

"Catalunya és, i ha de seguir sent, potència econòmica mediterrània en l'àmbit de l'economia blava. Aquest és el camí i per això totes les polítiques públiques del Departament van en aquesta mateixa línia", ha manifestat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Aquest matí, Teresa Jordà ha participat a Palamós a la presentació del programa televisiu La Mar de Bé, que servirà per divulgar el peix de llotja i la cuina de la Costa Brava.

El projecte ha estat impulsat per les 11 confraries de pescadors de la Costa Brava, administracions locals, empreses i entitats del sector pesquer i el Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava, i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per la Diputació de Girona.  

La consellera ha volgut felicitar el GALP Costa Brava i totes i cadascuna de les entitats associades per la bona feina que fan a diari i per treballar incansablement per la pesca sostenible, el foment dels productes pesquers i també per afegir valor als municipis costaners. També els ha agraït la feina de dissenyar i desenvolupar en el territori les estratègies per a la gestió dels ajuts europeus i permetre centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel mateix territori.

Teresa Jordà ha explicat que “El mar serà un valor per al país si som capaços d'entendre’l com una porta al món, com un espai de connexió i com una font de riquesa natural”. Així, ha defensat que Catalunya vol ser un actor actiu en la reconstrucció del món i la mar que volem, en especial en el marc post COVID-19. “És un compromís del Departament que l’entomem, com tots, de la mà del sector”, ha dit. Jordà ha aprofitat per donar les gràcies per aquests mesos difícils i ha posat en valor el sistema agroalimentari de Catalunya que ha demostrat ser una gran estructura d’Estat i de país. “Tenim el millor peix, els millors pescadors i els millors cuiners del mon”, ha conclòs.

També ha lloat la feina dels GALP per ser un clar exemple de la cogovernança que el Departament defensa com a principi de totes les polítiques públiques. Ha deixat clar que "només amb la participació activa de les diferents administracions, dels agents econòmics, socials, ambientals, polítics i de la ciutadania en general en la configuració de les noves polítiques, es pot garantir un desenvolupament sostenible".

FONT: DARP