Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Tres iniciatives Leader guardonades en la primera edició dels "Premis ADNemprèn"

Tres iniciatives Leader guardonades en la primera edició dels "Premis ADNemprèn".

D'entre les més 30 candidatures rebudes en la seva primera edició, els “Premis ADNemprèn” han reconegut tres iniciatives que han comptat amb el recolzament del programa LEADER:  CATUAV, Delícies del Berguedà i Wattia Innova.

El premi “ADNstartera la trajectòria d’una persona emprenedora i la seva projecció de futur ha recaigut a l’empresa CATUAV. Situada al municipi de Moià, CATUAV es dedica a les aplicacions civils de les petites aeronaus no tripulades (drons),  i actualment s’ha convertit en un referent a nivell europeu.
Wattia Innova ha rebut el guardó "ADNsmart clean", creat per reconèixer un projecte empresarial tecnològic, sòlid i innovador en els camps de les anomenades cleantech o smart tech. Situada a Olot, Wattia Innova es dedica a l’eficiència energètica en els sectors industrial i terciari, i està especialitzada en l’automatització d’habitatges i edificis.
En la categoria"ADNtransformer" a la trajectòria d’una persona que hagi reorientat la seva carrera professional vers l’emprenedoria s'ha premiat el projecte Delícies del Berguedà. Una iniciativa que treballa per la inserció laboral de joves amb un greu risc d'exclusió social i que centra la seva activitat en la comercialització de iogurts naturals.

Finalment, el premi honorífic "ADNgurú" ha recaigut sobre Sebastià Catllà. Fundador del “Celler Collbaix” i president del grup "Oliva Torras", Catllà és un referent a la Catalunya Central. Al llarg de la seva vida professional ha ocupat la vicepresidència de la “Cambra de Comerç de Manresa” i la presidència de la “Patronal Metal·lúrgica del Bages”, i és un dels impulsors del “Centre de Formació Pràctica”, un ens formatiu pioner a Catalunya. Actualment Catllà presideix “AMPANS”, una entitat dedicada a atendre persones amb discapacitat intel·lectual.

L’exconseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, fou l'encarregat de lliurar els guardons durant l'acte que se celebrà ahir a les instal·lacions de Mas Vinyoles Venture Factory, a Sant Pere de Torelló. L'entrega de premis va comptar amb l'assistència de més d'un centenar de persones, representants del món empresarial, educatiu  i institucional de la Catalunya Central.

Impulsats per Mas Vinyoles Venture Factory, l’Ajuntament de Torelló i la Universitat de Vic-UCC, aquests premis busquen reconèixer la trajectòria d’emprenedors i emprenedores sorgits a la Catalunya Central que siguin referents per a tots aquells que aposten per l’emprenedoria com a forma d’encarar el futur professional i generar impacte econòmic i social. Des de la Catalunya Central (Osona, la Garrotxa, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès i el Ripollès)  es vol mostrar que el territori també és un factor clau i facilitador de l’emprenedoria, i que aquesta no és només un fenomen de grans ciutats. Els premis volen ser, també, una plataforma per establir ponts de relació entre les noves generacions d’emprenedors actuals i grans emprenedors consolidats.

FONT: ARCA - www.adnempren.cat