Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Trobada nacional de Masovers/eres com a cloenda del projecte MASOVERA

Trobada nacional de Masovers/eres com a cloenda del projecte MASOVERA.

Del 14 al 16 de desembre a Terol, el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central ha participat a la trobada nacional de masovers i masoveres com a acte de cloenda del projecte Masovera, juntament amb els socis del projecte de les regions de Cantabria, Galícia, Múrcia, Almeria i els amfitrions de Terol.

Durant els dies de la trobada s’ha fet l’acte de clausura del projecte amb la presència dels presidents dels grups Leader, dos eurodiputades espanyoles del parlament Europeu i diferents autoritats de les administracions autonòmiques; el president del Consorci ha participat a la taula rodona sobre els reptes del medi rural en el nou període 2014-2020, on ha destacat “la importància dels serveis que ofereixen els Ajuntaments, ja que són els més propers a l’hàbitat dispers”.

La trobada també ha inclòs diferents visites pel territori, en concret a una explotació de truficultura, i a algunes de les masies de la comarca de Gúdar per tal de conèixer l’activitat i la forma de vida que s’hi realitza, ja que en aquesta zona s’ha passat de 1.500 masies a començaments del segle XIX a 85 masies habitades en l’actualitat amb mancances de serveis bàsics.

El projecte Masovera s’ha desenvolupat els darrers 4 anys i per part del Consorci s’ha realitzat sota el nom de masies + sostenibles. Durant aquest temps el Consorci ha impulsat múltiples activitats com les jornades masies + sostenibles i la guia de la masia sostenible. Actualment el Consorci està treballant en la continuïtat del projecte i la presentat a convocatòries europees com l’Euroregió.